"Μήδεια" | Μια εντυπωσιακή διεθνής συμπαραγωγή στη Λυρική

Η εντυπωσιακή παραγωγή της "Μήδειας" του Κερουμπίνι σηματοδοτεί την έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων της ΕΛΣ για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της ντίβας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η εντυπωσιακή παραγωγή της "Μήδειας" του Κερουμπίνι, σε σκηνοθεσία David McVicar, σηματοδοτεί την έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων της Λυρικής για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της ντίβας. Έξι παραστάσεις έχουν προγραμματιστεί μεταξύ 25 Απριλίου και 9 Μαΐου στην αίθουσα "Σταύρος Νιάρχος" στο ΚΠΙΣΝ. 

Με τη "Μήδεια" του Κερουμπίνι ξεκινά η Εθνική Λυρική Σκηνή το δικό της, πολύπτυχο αφιέρωμα για τη σημαντική φετινή επέτειο 100 χρόνων από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας. Στις 25/4 και για έξι παραστάσεις (25, 27, 30/4, 2, 4, 9/5) κάνει την αθηναϊκή της πρεμιέρα μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή με τρεις σπουδαίες όπερες της Αμερικής, τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, την Όπερα του Καναδά και τη Λυρική Όπερα του Σικάγου.

Το έργο –που πρωτοπαρουσιάσθηκε στο Παρίσι το 1797 και στη Σκάλα του Μιλάνου… έναν αιώνα αργότερα, το 1909– ανασύρθηκε από τη λήθη το 1953, με αφορμή παραγωγή του στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Φλωρεντινού Μαΐου, με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Κάλλας. Η επιτυχία υπήρξε τεράστια, ενώ, χάρη στις σπάνιες μουσικές και υποκριτικές ικανότητες της Κάλλας, ο μουσικός κόσμος ανακάλυψε ένα συναρπαστικό έργο, μέχρι τότε άδικα λησμονημένο. 

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr