Οι ταινίες που έρχονται σήμερα στις αίθουσες

Οι κινηματογραφικές αφίξεις της Πέμπτης 27 Απριλίου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο Joaquin Phoenix "τα χάνει", ο Terence Davis  συγκινεί και ένα anime που έσπασε εμπορικά ρεκόρ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ο Μπο Φοβάται

Δραμεντί… τρόμου του Ari Aster με τον Joaquin Phoenix. Η νέα ταινία του Ari Aster ("Μεσοκαλόκαιρο", "Η Διαδοχή") αποτελεί το μεγαλύτερο κινηματογραφικό αίνιγμα της σεζόν, καθώς όσα τρέιλερ έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα μοιάζουν... αλλοπρόσαλλα και ταυτόχρονα σαγηνευτικά. Στην ταινία, κεντρικός ήρωας είναι ένας παρανοϊκός άντρας, τον οποίο ενσκαρώνει ο οσκαρικός Joaquin Phoenix, που παρασύρεται σε ένα δαίδαλο σουρεαλιστικών εμπειριών, καθώς ταξιδεύει προς το σπίτι της μητέρας του. Εκτός από το Φίνιξ στο καστ βρίσκουμε ακόμα, μεταξύ άλλων, τους Nathan Lane, Denis Ménochet  και Parker Posey.

Ευλογία

Ιστορική βιογραφία του Terence Davis. Ο σπουδαίος σκηνοθέτης Τerence Davis ("Distant Voices, Still Lives", "The Long Day Closes"), όπως και στο "Ήρεμο Πάθος" (2016), εμπνέεται από τη ζωή ενός ποιητή για να αφηγηθεί την ιστορία του. Εν προκειμένω, πρόκειται για τον Ζίγκφριντ Σασούν, μια σύνθετη προσωπικότητα η οποία αφού επέζησε της φρίκης του Α' Παγκόσμιου Πολέμου και βραβεύτηκε για την ανδρεία της, δε δίστασε να ασκήσει δριμεία κριτική στη βρετανική κυβέρνηση. Ο Davis αποδίδει φόρο τιμής στο Σασούν, απεικονίζοντας το μεγαλείο των ποιημάτων του αλλά και το πώς έφτασε να συναναστρέφεται την αφρόκρεμα του λογοτεχνικού και θεατρικού κόσμου του Λονδίνου, ώσπου οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις του αποκάλυψαν το μισός που έκρυβε η αριστοκρατία πίσω από το προσωπείο της.

Στα Ίχνη του Δολοφόνου

Αστυνομικό θρίλερ με τους Shailene Woodley, Ben Mendelsohn. Μια αστυνομική ερευνήτρια βρίσκεται εγκλωβισμένη σε όλο και πιο περίπλοκα ψυχολογικά μονοπάτια, όταν αναλαμβάνει τον εντοπισμό ενός διεστραμμένου μανιακού δολοφόνου.

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr