Poor Things | Οι πρώτες πληροφορίες και φωτογραφίες της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου με την Emma Stone

Γιώργος Λάνθιμος και Emma Stone συνεργάζονται ξανά σε μία ταινία που αναμένεται να συζητηθεί. Και το όνομα αυτής "Poor Things".

Από την πρώτη στιγμή που συναντήθηκαν ο Γιώργος Λάνθιμος και η Emma Stone αισθάνθηκαν αυτό το μοναδικό στοιχείο που ενώνει τους καλλιτέχνες μεταξύ τους. Την κοινή έμπνευση, το όραμα, την προοπτική και ενίοτε την οπτική των πραγμάτων, κινηματογραφικών και μη. Η ένωση των ταλέντων τους μετουσιώθηκε σε μία μεστή σχέση δημιουργού και μούσας, σκηνοθέτη και ηθοποιού, καλλιτέχνη και καλλιτέχνη.

Μετά την πολυσυζητημένη "Βληθή”, οι δυο τους συνεργάζονται στο πλουραλιστικό και ιδιαίτερο "Poor Things”, μία "σκοτεινή” κινηματογραφική διασκευή μίας διαχρονικής και εξίσου αμφιλεγόμενης προσωπικότητας. Το "Poor Things”, με πρωταγωνίστρια τη μούσα του Γιώργου Λάνθιμου, Emma Stone, η οποία αναλαμβάνει αυτή τη φορά και την παραγωγή της ταινίας, είναι μια νέα κινηματογραφική προσαρμογή του Frankenstein, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Alasdair Gray.

Η πλοκή του Poor Things

Οι αρχικές πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεν χρειάζονται αποκωδικοποίηση, συνθήκη ιδιαίτερη μιας και τα έργα του Γιώργου Λάνθιμου μάς έχουν συνηθίσει στις πολλαπλές αναγνώσεις και στις πολύωρες συζητήσεις ανάμεσα στο σημαίνον και το σημαινόμενο. Η ταινία αφηγείται την ιδιαίτερη ζωή και καθημερινότητα της Belle Baxter, μίας νεαρής γυναίκας η οποία επαναφέρει στη ζωή έναν λαμπρό, πολυμήχανο, αλλά εκκεντρικό επιστήμονα. Όλα καλά μέχρι εδώ.

Τα νέα στοιχεία τα οποία έρχονται στην επιφάνεια είναι εκείνα τα οποία προσδίδουν στο "Poor Things” τη λανθιμική χροιά που καθιστά καθετί συνηθισμένο ξεπερασμένο και οτιδήποτε διαφορετικό ιδιαίτερο και πρωτοποριακό. Έχοντας μόλις αυτοκτονήσει, προσπαθώντας να ξεφύγει από τον κακοποιητικό σύζυγό της, μια γυναίκα αντικαθιστά τον εγκέφαλό της με τον εγκέφαλο του αγέννητου παιδιού της, με τη βοήθεια του πατέρα της. Γιώργο Λάνθιμε, καλώς σε βρήκαμε. 

Η δράση της σατανικά έξυπνης γυναίκας εκτυλίσσεται στη βικτωριανή εποχή. Στην αρχή του έργου, η Bella – νέα, όμορφη, νυμφομανής κι έγκυος – αποφασίζει να αυτοκτονήσει, προκειμένου να γλιτώσει από τον βίαιο σύζυγό της. Ο μίτος, όμως, της ύπαρξης δεν είχε φτάσει ακόμα στο τέλος για τη Bella. Ο Godwin Baxter, ένας εκκεντρικός επιστήμονας, την επαναφέρει στη ζωή δίνοντας της, όμως, τον εγκέφαλο ενός μωρού. Οι προθέσεις του δεν είναι αγνές. Φιλοδοξία του Baxter, τον οποίο υποδύεται ο William Dafoe είναι να δημιουργήσει αξιοποιώντας το σώμα της Bella την ιδανική για εκείνη σύντροφο. Τα σχέδια του ανατρέπει ένας άλλος επιστήμονας, ο οποίος φθονεί τον Baxter για το δημιούργημα του και επιθυμεί πάση θυσία να σταματήσει αυτή την ιδέα πριν ξεκινήσει η υλοποίηση της. Τι θα συμβεί όταν η Bella εκφράσει τη δική της άποψη για όλα όσα διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια της;

Poor Things, αλλά σε καμία περίπτωση Poor Cast

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στο πλευρό της Emma Stone, η οποία θα υποδυθεί την Bella, βρίσκεται ο αριστουργηματικός και αναμφίβολα ταλαντούχος, William Dafoe. Το καστ της ταινίας συμπληρώνουν  οι Mark Ruffalo, Margaret Qualley, Christopher Abbott, Ramy Youssef, Jerrod Carmichael, Kathryn Hunter.

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησαν στους προσωπικούς λογαριασμούς της σειράς στα Social Media οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες από την ταινία, στις οποίες η πραγματικά εντυπωσιακή αλλαγή της Emma Stone – για τις ανάγκες πάντα του ρόλου της – δεν πέρασε απαρατήρητη

Το Poor Things, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 8 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε Επίσης