Fashion Eye | Ο οίκος Louis Vuitton μάς ταξιδεύει στην Ιταλική Ριβιέρα και την Ταϊτή

Δύο νέες πολυτελείς εκδόσεις διά χειρός του εμβληματικού οίκου μόδας.

Κάθε θερινός προορισμός αποτυπώνεται με ματιά διαφορετική αναλόγως τον φωτογράφο που επιλέγει να "συλλάβει" το σκηνικό που αντικρίζουν οι αμφιβληστροειδείς του. Κάθε θέρετρο έχει τη δική του αύρα – μόλις λίγα κατορθώνουν να διαπεράσουν τον φακό και να μεταδώσουν την ζωντάνια τους στον θεατή ή αναγνώστη. Ο οίκος Louis Vuitton μάς ταξιδεύει μέσα από τη lush σειρά "Fashion Eye", μία στιλάτη ματιά σε ξεχωριστούς προορισμούς, οι οποίοι παρουσιάζονται εντός προσεγμένων coffee table books.

Fashion Eye | Ο οίκος Louis Vuitton μάς ταξιδεύει στην Ιταλική Ριβιέρα και την Ταϊτή

Το "Fashion Eye" είναι ένας πολυτελής ταξιδιωτικός οδηγός. Ένα τυπογραφικό κράμα φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης, άρτιων περιγραφών, συναισθημάτων, στιγμών, εμπειριών. Ένα εκλεπτυσμένο καλειδοσκόπιο, το οποίο προσφέρει μία προσωπική ματιά σε παγκόσμιους προορισμούς μέσα από τον φακό και την οπτική ενός φωτογράφου μόδας. Στην ήδη επιτυχημένη σειρά, έρχονται να προστεθούν δύο νέες σωστά ενορχηστρωμένες εκδόσεις. Μία για την Ιταλική Ριβιέρα – κοιτίδα έμπνευσης και ταξιδιωτικός πόθος και μία για την Ταϊτή.

Louis Vuitton

Ταξίδι στην Ιταλική Ριβιέρα

Στις νέες αυτές εκδόσεις, ο φωτογράφος μόδας Slim Aarons μεταφέρει τους αναγνώστες σε ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο, καθώς απαθανατίζει τη γοητεία των ιταλικών ακτών, από τη δεκαετία του 1960 έως τη δεκαετία του 1980, όπως ανακοίνωσε ο οίκος Louis Vuitton στο Φεστιβάλ "Les Rencontres de la Photographie". Η ιταλική Dolce Vita παρουσιάζεται μέσα από μία σκληρόδετη φωτογραφική συλλογή 112 σελίδων, τις οποίες ο Aarons – γνωστός για τα εντυπωσιακά πορτραίτα διάσημων προσωπικοτήτων – αποτύπωσε ταξιδεύοντας κατά μήκος του πολυτελούς και ανέμελου σημείου στον χάρτη της Ιταλίας.

Louis Vuitton

Το "Italian Rivieras" αποτελεί μία πολυσυλλεκτική έκδοση, η οποία προβάλλει σε αντιπαραβολή τις αποστράπτουσες φωτογραφίες των τοπίων φυσικού κάλλους με τις απλές local στιγμές των ντόπιων γύρω από ένα τραπέζι πάνω στον βράχο που το κύμα σκάει. Δύο φαινομενικά αντίθετοι κόσμοι, οι οποίοι, όμως αποδεικνύεται μέσα από τις 100 φωτογραφίες της έκδοσης έχοτν περισσότερα κοινά από ότι διαφορές. Οι θεμελειώδεις αρχές τούς ενώνουν, παρά τους χωρίζουν. Όπως το ζεστό φαγητό που κοσμεί ένα απλό τραπέζι, αλλά και ένα υπερπολυτελές yacht την ίδια στιγμή. Όπως το κοκτέιλ που πίνεται διαφορετικά κατά μήκος της Ιταλικής Ριβιέρας. Από την ηλιόλουστη πισίνα του ξενοδοχείου Pellicano μέχρι τα πολυτελή καταστρώματα στη Σαρδηνία, ο φακός του Aarons αποτυπώνει με αριστοτεχνική μεγαλοπρέπεια. Όπως αρμόζει στη φινέτσα του φυσικού κάλλους της γειτονικής χώρας.

Louis Vuitton

Στο σύμπαν της Ταϊτής

Με τη σειρά του, ο Γάλλος φωτογράφος Jonathan Llense αντλεί έμπνευση από την καθημερινή ζωή της Ταϊτής και με τρόπο ρεαλιστικό μάς ταξιδεύει στο νησί που ξεφεύγει από τα στενά όρια της θερινής πεπατημένης. Στο βιβλίο του, ο Llense δημιουργεί ένα ιδιαίτερο μείγμα φωτογραφιών γραφικών τοπίων με λήψεις νεκρής φύσης με πολλές λεπτομέρειες – εξάλλου κάνουν πάντα τη διαφορά. Ο φακός του Jonathan Llense προσφέρει μία διεισδυτική ματιά στην καθημερινή ζωή, στον τρόπο που οι άνθρωποι στην Ταϊτή κινούνται και δραστηριοποιούνται.

Καθοδηγούμενος από το φωτογραφικό του ένστικτο, χωρίς προκαθορισμένο στόχο, αφήνει να αναδυθεί μια μοναδική ιστορία, που αντανακλά τις δικές του εμμονές. Το οδοιπορικό αποκτά μια οικεία, απογυμνωμένη ποιότητα, απομακρύνεται από την ανθρώπινη παρουσία και πλησιάζει περισσότερο στο εφήμερο, που αποτυπώνεται σε ζωηρές αποχρώσεις. Αδέσποτα σκυλιά, σκιές που απλώνονται στο σκυρόδεμα και αντικείμενα που βρέθηκαν συνυπάρχουν σε μια εκπληκτική αλληλεπίδραση. 

Louis Vuitton

Με βασική πυξίδα το φωτογραφικό του ένστικτο, ο Llense ενώνει διάφορα σημεία της Ταϊτής και δημιουργεί τη δική του ιστορία, στην οποία το προσωρινό γίνεται μόνιμο και οι δικές του ιδιαιτερότητες τρόπος ζωής. Αδέσποτα σκυλιά, σκιές που απλώνονται στο σκυρόδεμα και αντικείμενα που βρέθηκαν συνυπάρχουν σε μια εκπληκτική αλληλεπίδραση χρωμάτων και τοπίων.

Τα νέα βιβλία της συλλογής "Fashion Eye" κοστίζουν περίπου 60 ευρώ, με σκληρό εξώφυλλο, ανάγλυφο υφασμάτινο δέσιμο και μετατρέπονται στο ιδανικό δώρο για όσους αγαπάς.

Διαβάστε Επίσης