Ελληνικό καλλιτεχνικό φιλμ με πρωταγωνιστή τον John Malkovich ανοίγει τα φτερά του στο εξωτερικό

Ο Έλληνας δημιουργός Γιάννης Δημολίτσας κινηματογραφεί με μοναδικό τρόπο τον παγκοσμίου φήμης John Malkovich και ταξιδεύει στο NOWNESS.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο Έλληνας δημιουργός Γιάννης Δημολίτσας κινηματογραφεί με μοναδικό τρόπο τον παγκοσμίου φήμης John Malkovich, καθώς εκείνος ερμηνεύει μέρος της πετυχημένης παράστασης "The Music Critic" στο Ηρώδειο. Το βίντεο έκανε πρεμιέρα την Τετάρτη 16 Αυγούστου με τον τίτλο "John Malkovich the Music Critic" στην πολυβραβευμένη και επιδραστικότερη βίντεο-πλατφόρμα παγκοσμίως "NOWNESS" σε παραγωγή του Πολιτιστικού Οργανισμού "Λυκοφως" του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου.

Ελληνικό καλλιτεχνικό φιλμ με πρωταγωνιστή τον John Malkovich ανοίγει τα φτερά του στο εξωτερικό

Η παράσταση "The Music Critic" αποτελεί δημιουργία του Αλεξέι Ιγκουντέσμαν η οποία εξετάζει τις αυστηρές, αλλά και αστείες, κριτικές που γράφτηκαν για τους σημαντικότερους συνθέτες των 18ου και 19ου αιώνα. 

John Malkovich

"Επέλεξα να επικεντρωθώ στην κριτική για τον Σοπέν, καθώς μου φάνηκε εξαιρετικά σκληρή, αλλά παράλληλα απολαυστικά ειρωνική. Αποφασίσαμε να το κινηματογραφήσουμε με τον πιο απλό τρόπο, προκειμένου να αποτυπώσουμε την ωμή ερμηνεία του John Malkovich. Με αυτόν τον τρόπο, ήθελα να μεταφέρω το κοινό σε μια ρεαλιστική παρατήρηση της ψυχολογικής σύνθεσης του ηθοποιού, αντιστοιχίζοντας τον τρόπο που ερμηνεύει τις κριτικές που έγιναν για τους συνθέτες, την ίδια στιγμή που διαβάζει λίγο πριν ξεκινήσει η παράσταση, την πραγματική αυστηρή κριτική που εκφράστηκε για τον ίδιο".

John Malkovich

Λίγα λόγια για τη NOWNESS 

Η NOWNESS αποτελεί μία διεθνή πολυβραβευμένη πλατφόρμα προβολής των καλύτερων πολιτιστικών βίντεο από όλο τον κόσμο. Ξεκίνησε το 2010, και το περιεχόμενό της εμπνέεται  από τις τέχνες, το μοντέρνο σχέδιο, τη μόδα, την ομορφιά, τη μουσική, το φαγητό, αλλά και τα ταξίδια. Δίνει μεγάλο βάρος στην τεχνογνωσία και τη δραματουργία, για αυτό και συνεργάζεται με τους πλέον ταλαντούχους κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο, καθιερωμένους και ανερχόμενους, γεγονός που συνδέει το κοινό της με συναισθηματικές και αισθητηριακές ιστορίες που έχουν σχεδιαστεί για να προκαλούν έμπνευση και συζητήσεις. Τα βίντεο της πλατφόρμας είναι διαθέσιμα σε 10 και πλέον γλώσσες, μεταξύ αυτών Αγγλικά, Κινέζικα, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ιαπωνικά, Κορεάτικα, Πορτογαλικά, Ισπανικά και Ρωσικά.

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Δημολίτσα

Ο Γιάννης Δημολίτσας είναι Έλληνας σκηνοθέτης. Έχει σκηνοθετήσει καμπάνιες για εταιρίες όπως η Mercedes, η Yves Saint Laurent, η IWC, η Coca-Cola και άλλες. Πέραν της εμπορικής του δουλειάς, έχει επίσης δημιουργήσει artfilms και music videos που έχουν αποσπάσει επιλογές και προβολές σε φεστιβάλ παγκοσμίως. Αυτήν την περίοδο, ο Γιάννης Δημολίτσας έχει μόλις ολοκληρώσει, μαζί με τον Tom Wolf, την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία-ντοκυμαντέρ με επίκεντρο τη Μαρία Κάλλας, με πρωταγωνίστρια τη Monica Bellucci, όπου και θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα της τον Οκτώβριο.

John Malkovich

Λίγα λόγια για τον Πολιτιστικό Οργανισμό Λυκόφως

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Λυκόφως (LYKOFOS PRODUCTIONS) του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα brand της εγχώριας παραγωγής θεαμάτων, συνδυάζοντας τα τελευταία 15 και πλέον χρόνια υψηλή καλλιτεχνική ποιότητα με εμπορική επιτυχία. Η "Λυκόφως", επενδύοντας τόσο στο κλασικό ρεπερτόριο όσο και στη νέα ελληνική και παγκόσμια δραματουργία, σε καθιερωμένους αλλά και σε ανερχόμενους σκηνοθέτες και δημιουργούς, έχει συνδέσει το όνομά της με μεγάλες διεθνείς μετακλήσεις στη χώρα μας παγκοσμίου φήμης σταρ (όπως η Monica Bellucci, ο John Malkovich, η Imany κ.ά.), αλλά και με μεγάλες ελληνικές παραγωγές (όπως "Φάουστ" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και "1984" στο Θέατρο Βασιλάκου σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, "Αντιγόνη" σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις και "Οιδίπους επί Κολωνώ" σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, "Η Αυλή των Θαυμάτων – Το μιούζικαλ" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Θέατρο Παλλάς και "Scrooge & Ghosts & Rock 'n' Roll" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη κ.ά.). Αυτή την περίοδο ετοιμάζει τη μεγάλη διεθνή υπερπαραγωγή "Νόρμα" σε σκηνοθεσία Tom Wolf που θα κάνει πρεμιέρα της πανευρωπαϊκής της περιοδείας στο Ηρώδειο με 110 ερμηνευτές και καλλιτέχνες επί σκηνής. Τέλος, η "Λυκόφως" με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης έχει αναλάβει για 10 χρόνια την καλλιτεχνική διεύθυνση του ιστορικότερου θεάτρου της Αθήνας, του Θεάτρου της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, έχοντας ήδη παρουσιάσει τις πολύ πετυχημένες παραγωγές "Συμφορά από το πολύ μυαλό" και "Berlin Alexanderplatz" σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.