Ταξίδι στο χρόνο

Η μοναδική ατμόσφαιρα και οι γεύσεις του 1600 Raki Ba Raki διατηρούν τη γοητεία του παρελθόντος μετατρέποντάς τη σε μια απόλυτα σημερινή γαστρονομική εμπειρία.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Τοποθετημένο σε ένα από τα πανέμορφα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης του Ρεθύμνου, το 1600 Raki Ba Raki είναι η πιο πρόσφατη και ιδιαίτερη προσθήκη στο σύμπλεγμα που στεγάζει τις 10 πολυτελείς σουίτες του "Avli Lounge Apartments", το εστιατόριο σύγχρονης κρητικής γαστρονομίας Avli και την Enoteca, ένα εντυπωσιακό κελάρι με απίστευτη ομορφιά, υπέροχα signature κοκτέιλ και 250 ψαγμένα ελληνικά κρασιά.

Ταξίδι στο χρόνο

Κάποιος μπορεί να περιέγραφε το 1600 Raki Ba Raki ως ένα κρητικό ρακάδικο, ένα εστιατόριο ή έναν πανέμορφο χώρο σύγχρονης κρητικής μπιστρονομίας. Tο σίγουρο είναι ότι το 1600 Raki Ba Raki σας ταξιδεύει στη νοστιμιά επιλέγοντας τα καλύτερα υλικά, για να χαρίσει αυθεντικές γεύσεις, βασισμένες στην κρητική κουζίνα, τις παραδοσιακές συνταγές και την ελληνική διατροφή. Είναι διακοσμημένο με το εξαιρετικό γούστο της ιδιοκτήτριάς του, Κατερίνας Ξεκάλου, η οποία έχει συνθέσει ένα παζλ στυλ και εποχών με απίστευτα θετική ενέργεια.

Raki Ba Raki

Χαρακτηριστική είναι η open-air παραδοσιακή κουζίνα του, από την οποία αναδίδονται υπέροχες μυρωδιές, με τα κρεμασμένα τηγάνια, τα χειροποίητα πλακάκια και τα μαντέμια για τις σφακιανές πίτες. Ο επισκέπτης μπορεί να καθίσει στον εσωτερικό χώρο ή στα τραπεζάκια στους πολύβοους πεζόδρομους κάτω από τις ανθισμένες μπουκαμβίλιες και να απολαύσει το προζυμένιο ψωμί που φτιάχνουν και ψήνουν οι ίδιοι, τα χειροποίητα ζυμαρικά, τα τσιγαριαστά βλίτα με ντομάτα και φέτα, τη σπιτική πίτα με κολοκύθι και μυζήθρα, τις μπρουσκέτες με αρνί και ξινομυζήθρα, το κρητικό πιλάφι και την αξεπέραστη τριλογία φέτας.

Raki Ba Raki

Επίσης, μπορεί φεύγοντας να προμηθευτεί μερικά από τα καλύτερα αλίπαστα και αλλαντικά, παρασκευασμένα από τον σεφ Βασίλη Λεωνίδου στο εργαστήρι τους, με εξαιρετικό κρητικό κρέας χωρίς συντηρητικά.

Raki Ba Raki

Ραδαμάνθυος 16, Ρέθυμνο, τηλ. 28310-58250