Πανσέληνος με νυχτερινές περιπλανήσεις στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Χαζέψτε την Μπλε Σελήνη σε ένα από τα πιο αγαπημένα μουσεία της πόλης.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Την Πέμπτη 31 Αυγούστου το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα υποδεχθεί τη δεύτερη πανσέληνο του μήνα, τη λεγόμενη Μπλε Σελήνη με ελεύθερη είσοδο για το κοινό από τις 8 μ.μ. έως τις 11.30 μ.μ. Οι επισκέπτες του μουσείου θα έχουν την σπάνια ευκαιρία να κάνουν μια νυχτερινή περιήγηση στις αίθουσες με τα αριστουργήματα της αρχαιότητας.

Από τις 8.30 έως τις 9.30 μ.μ., οι ματιές, οι σκέψεις και τα βήματα των επισκεπτών θα οδηγηθούν σε επιλεγμένα εκθέματα της μόνιμης έκθεσης του μουσείου, σε συναρπαστικά και αναπάντεχα ταξίδια στο χρόνο, με ιστορίες που θα ξεδιπλώσουν οι ακόλουθοι αφηγητές:

Δρ Άννα Βασιλική Καραπαναγιώτη, Γενική Διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου: Ιστορίες Αυγούστου. Από τη Ρώμη στην Αθήνα (Αίθ. 31). 

Δρ Κωνσταντίνος Νικολέντζος, Προϊστάμενος του Τμήματος Συλλογών Προϊστορικών, Αιγυπτιακών, Κυπριακών και Ανατολικών Αρχαιοτήτων: 4524 χρόνια πριν (Αίθ. 5, 6). 

Δρ Κάτια Μαντέλη, Επιμελήτρια Τμήματος Συλλογών Προϊστορικών, Αιγυπτιακών, Κυπριακών και Ανατολικών Αρχαιοτήτων: H άλλη όψη του φεγγαριού: εχθροί, ξένοι και φίλοι στην κοινωνία της νεολιθικής Θεσσαλίας. (Αίθ. 5).

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr