Elon Musk | 6 αποκαλύψεις που έγιναν μέσα από τη βιογραφία του

Η πατρότητα, η Amber Heard και ο ιός του "woke up" είναι από τα πράγματα που αποκαλύπτονται στο νέο βιβλίο του Walter Isaacson για τον Elon Musk.

O Elon Musk είναι ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον πλανήτη. Το όνομά του μας έχει απασχολήσει πολλές φορές το τελευταίο διάστημα λόγω των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του με αποκορύφωμα την απόκτηση του Twitter και την μετονομασία του σε X. Τώρα, έχουμε ακόμη μία αφορμή να ασχοληθούμε με την κινηματογραφική ζωή του αφού κυκλοφόρησε πρόσφατα η βιογραφία του.

Πρόκειται για ένα βιβλίο 615 σελίδων το οποίο υπογράφει ο καταξιωμένος βιογράφος Walter Isaacson. Ο συγγραφέας έζησε από κοντά τον Elon Musk για περίπου δύο χρόνια πριν από τυπώσει στις σελίδες της βιογραφία του τη ζωή του. Χρειάστηκε να κάνει πολλές συνεντεύξεις από τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του και να ξεσκονίσει μηνύματα και e-mails.  

Οι σχέσεις του 52χρονου δισεκατομμυριούχου, τα παιδικά του χρόνια στη Νότια Αφρική και η πορεία του προς την κορυφή είναι τα πράγματα που ξεδιπλώνονται. Φυσικά, υπάρχουν και πολλές αποκαλύψεις που γίνονται μέσα από το βιβλίο. Παρακάτω συγκεντρώσαμε 6 από αυτές.

Για τη σχέση του Errol  και του Elon Musk

Η προβληματική σχέση πατέρα και γιου καταλαμβάνει μεγάλο μέρος του βιβλίου. Φαίνεται πως ο Errol Musk βασάνιζε με διάφορους τρόπους τον γιο του κατά τη διάρκεια της κοινής τους ζωής στην Νότια Αφρική. Ο Elon Musk έφυγε από την Πρετόρια σε ηλικία 17 ετών και εγκαταστάθηκε στον Καναδά.

Για την ερωτική του ζωή

Το προβληματικό του background έφερε όπως ήταν επόμενο αναταραχή και στις προσωπικές του σχέσεις. Σύμφωνα με τη βιογραφία, η σχέση που τον βασάνισε περισσότερο ήταν αυτή με την Amber Heard κατά τη διάρκεια του διαζυγίου της με τον Johnny Depp.

Διαβάστε Επίσης

"Ήταν σκληρό" είχε πει ο Musk για την ενός έτους διάρκειας σχέση του με την ηθοποιό. Ήταν μαζί από τον Ιανουάριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017.

"Ο τρόπος που δημιουργεί τη δική της πραγματικότητα μου θυμίζει τον πατέρα μου" δήλωσε ο αδερφός του επιχειρηματία Kimbal Musk. Την ίδια ώρα στενός συνεργάτης του Elon Musk τη παρομοίασε με τον Joker στην ταινία Batman. 

Διαβάστε Επίσης

Για την "woke up" εκστρατεία του

Ένα tweet του 2021 έδειξε την στοχοπροσήλωση του Musk να πολεμήσει την πολιτική ορθότητα και την woke up τάση της εποχής. Όλο αυτό φαίνεται πως ξεκίνησε μετά τη ρήξη του με την τρανς κόρη του Jenna Wilson. Για τον ίδιο ο ιός που του "woke up" κατέστρεψε μέχρι και το χιούμορ. 

Για την πατρότητα

Ο Elon Musk πιστεύει ότι "οι έξυπνοι άνθρωποι πρέπει να κάνουν παιδιά". Δώρισε λοιπόν σπέρμα για να αποκτήσει η Shivon Zilis δικά της παιδιά. Η ίδια πίστευε ότι ο επιχειρηματίας δεν θα θέλει να έχει σχέση με τα παιδιά και εξεπλάγην όταν άρχισε να περνά χρόνο μαζί τους, με τον Strider Sekhar Sirius και την Azure

Ωστόσο, η Grimes που είχε εκείνο το διάστημα σχέση με τον Musk δεν είχε ιδέα για την εγκυμοσύνη της Zilis. Στο βιβλίο αποκαλύπτεται επίσης ότι ο Musk και η Grimes απέκτησαν μυστικά το τρίτο τους παιδί το οποίο ονόμασαν Techno Mechanius και το φωνάζουν Tau. Αυτό σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης του Twitter είναι πλέον πατέρας 11 παιδιών. 

Για την απόκτηση του Twitter

Από την πρώτη στιγμή που έκανε γνωστή την πρόθεσή του να αγοράσει τη δημοφιλή πλατφόρμα επικράτησε πανικός. Ούτε όταν τελικά την πήρε στα χέρια του τα πράγματα έγιναν εύκολα. Οι χρήστες άρχισαν να αποχωρούν με τις αποφάσεις του: τα ξεσπάσματα, οι συνδρομές για το blue tick, η μετονομασία.

Στη βιογραφία του αποκαλύπτεται ότι αποφάσισε να αγοράσει την πλατφόρμα τον περασμένο Απρίλιο έπειτα από ένα ξενύχτι μέχρι τις 5 το πρωί στο σπίτι του στο Βανκούβερ όπου έπαιζε ένα βιντεοπαιχνίδι με την Grimes που ονομάζεται Elden Ring.

Το όνομα που παραλίγο να πάρει

Ο συγγραφέας ανακαλύπτει ότι ο Musk παραλίγο να βαφτιστεί Nice από τη γαλλική πόλη που γεννήθηκε. "Η ιστορία μπορεί να ήταν διαφορετική ή τουλάχιστον διασκεδαστική αν το αγόρι είχε να προχωρήσει στη ζωή του με το όνομα Nice Musk" σημειώνει ένας Αμερικανός δημοσιογράφος. 

Elon Musk

Να σημειώσουμε ότι το βιβλίο κυκλοφορεί και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.