Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα σινεμά τον Οκτώβριο

Αυτόν το μήνα μας περιμένουν στις μαρκίζες σπουδαίοι arthouse τίτλοι και όχι μόνο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Αυτόν το μήνα μας περιμένουν στις μαρκίζες σπουδαίοι arthouse τίτλοι και όχι μόνο.

"Blue Beetle" (Ángel Manuel Soto) – 5/10

Κινηματογραφικές συστάσεις για έναν ακόμα υπερήρωα της DC. Ο Jaime Reyes αποφοίτησε πρόσφατα από το πανεπιστήμιο και επιστρέφει γεμάτος προσδοκίες στο σπίτι του, για να ανακαλύψει ότι όλα έχουν αλλάξει. Καθώς αναζητά έναν σκοπό στη ζωής του, ένα παιχνίδι της μοίρας ρίχνει στα χέρια του ένα αρχαίο κειμήλιο εξωγήινης βιοτεχνολογίας: τον Σκαραβαίο. Ο Σκαραβαίος τον διαλέγει για ξενιστή και έτσι αποκτά μια απίθανη πανοπλία και μαζί με αυτή, εντυπωσιακές - αλλά και απρόβλεπτες- δυνάμεις. Η μοίρα του θα αλλάξει για πάντα και θα μεταμορφωθεί στον υπερήρωα Blue Beetle.

"Περασμένες Ζωές" (Celine Song) – 12/10

Η πιο ρομαντική ταινία της χρονιάς, όπου η "Σύντομη Συνάντηση" συναντά τις "Γέφυρες του Μάντισον". Κοινώς, προετοιμαστείτε για γερές συγκινήσεις, καθώς η Celine Song αφηγείται τη σχέση δύο φίλων που επανενώνονται ύστερα από δύο δεκαετίες, μόνο για να ερωτευτούν ακαριαία και ολοκληρωτικά. Ο καθένας τους, όμως, έχει επιλέξει διαφορετικό μονοπάτι, έτσι η συνύπαρξή τους μοιάζει με άπιαστο όνειρο. Η Song αφουγκράζεται με γήινη ποίηση τους ήρωές της και παραδίδει ένα αβίαστα ορμητικό φιλμ, το οποίο δεν είναι απίθανο να κάνει την έκπληξη και να βρεθεί στα επόμενα Όσκαρ. Διαβάστε περισσότερα για τις "Περασμένες Ζωές" εδώ.

"Ξερά Χόρτα" (Nuri Bilge Ceylan) – 12/10

Ο κορυφαίος Τούρκος σκηνοθέτης Nuri Bilge Ceylan, πέντε χρόνια μετά την "Άγρια Αχλαδιά", μας συστήνει στα "Ξερά Χόρτα" που απέσπασαν βραβείο γυναικείας ερμηνείας στις Κάννες. Η υπόθεση αφορά ένα μεσήλικα δάσκαλο καλλιτεχνικών, ο οποίος διανύει τον τέταρτο χρόνο της υποχρεωτικής θητείας του σε έναν παραδοσιακό οικισμό της Ανατολίας. Όσο ονειρεύεται μια μετάθεση στην Κωνσταντινούπολη, αναπτύσσει μια αμφιλεγόμενη εμμονή με μία απ' τις μαθήτριές του. Όταν στην τσάντα του 14χρονου κοριτσιού βρεθεί ένα ερωτικό σημείωμα, ο Σαμέτ καταλήγει άδικα κατηγορούμενος και αγωνίζεται να αποδείξει την αθωότητά του.

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr