Οι ταινίες που έρχονται σήμερα στις αίθουσες

Οι κινηματογραφικές αφίξεις της Πέμπτης 12 Οκτωβρίου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ένα συγκινητικό φιλμ και τρεις σπουδαίοι δημιουργοί προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Περασμένες Ζωές

Η πιο ρομαντική ταινία της χρονιάς. Κοινώς, προετοιμαστείτε για γερές συγκινήσεις, καθώς η σκηνοθέτρια Celine Song αφηγείται τη σχέση δύο φίλων που επανενώνονται ύστερα από δύο δεκαετίες, μόνο για να ερωτευτούν ακαριαία και ολοκληρωτικά. Ο καθένας τους, όμως, έχει επιλέξει διαφορετικό μονοπάτι, έτσι η συνύπαρξή τους μοιάζει με άπιαστο όνειρο. Η Song αφουγκράζεται με γήινη ποίηση τους ήρωές της και παραδίδει ένα αβίαστα ορμητικό φιλμ, το οποίο δεν είναι απίθανο να κάνει την έκπληξη και να βρεθεί στα επόμενα Όσκαρ.

Ξερά Χόρτα

Ο Τούρκος σινε-ποιητής Nuri Bilge Ceylan επιστρέφει. Πέντε χρόνια μετά την "Άγρια Αχλαδιά", ο δημιουργός μας συστήνει στα "Ξερά Χόρτα" που απέσπασαν βραβείο γυναικείας ερμηνείας στις Κάννες. Η υπόθεση αφορά ένα μεσήλικα δάσκαλο καλλιτεχνικών, ο οποίος διανύει τον τέταρτο χρόνο της υποχρεωτικής θητείας του σε έναν παραδοσιακό οικισμό της Ανατολίας. Όσο ονειρεύεται μια μετάθεση στην Κωνσταντινούπολη, αναπτύσσει μια αμφιλεγόμενη εμμονή με μία απ' τις μαθήτριές του. Όταν στην τσάντα του 14χρονου κοριτσιού βρεθεί ένα ερωτικό σημείωμα, ο Σαμέτ καταλήγει άδικα κατηγορούμενος και αγωνίζεται να αποδείξει την αθωότητά του.

Anselm

Τρισδιάστατο ντοκιμαντέρ του Wim Wenders. Ένα ενδοσκοπικό κινηματογραφικό πορτρέτο ενός εκ των σημαντικότερων σύγχρονων καλλιτεχνών, του Anselm Kiefer, μέσα από τις προσωπικές αφηγήσεις αλλά και τα έργα του.

Shayda

Αυστραλέζικο δράμα βραβευμένο στο Σάντανς. Μια νεαρή Ιρανή μητέρα που ζει στο Μπρισμπέιν, κακοποιημένη από το σύζυγό της, βρίσκει μαζί με την εξάχρονη κόρη της προσωρινή στέγη σε ένα γυναικείο κοιτώνα. Προσπαθώντας να πάρει διαζύγιο και μόνιμη άδεια παραμονής, αναζητά ευκαιρία για μια καινούρια ζωή.

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr