Όλη η ομορφιά και η αιματοχυσία | Η πολυβραβευμένη ταινία κάνει πρεμιέρα σε συνεργασία με το ΕΜΣΤ

Μπορείτε να τη δείτε δωρεάν στις 15 Νοεμβρίου σε δύο αποκλειστικές προβολές μία ημέρα πριν από την επίσημη έξοδο της ταινίας στις 16 Νοεμβρίου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η StraDa σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει σε δύο αποκλειστικές προβολές στις 15 Νοεμβρίου, μία ημέρα πριν από την επίσημη έξοδο της ταινίας σε κινηματογράφους στις 16 Νοεμβρίου το αριστούργημα Όλη η ομορφιά και η αιματοχυσία | All The Beauty and the Bloodshed.

Η βαθιά πολιτική και εμπνευστική ταινία της βραβευμένης με Όσκαρ για το Citizenfour, Laura Poitras κατέκτησε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και πρόκειται για το συνταρακτικό πορτρέτο της Nan Goldin, μιας καλλιτέχνιδας – ακτιβίστριας που με την τέχνη της άλλαξε τον κόσμο.

Λίγα Λόγια για την ταινία

Ο πολυσυζητημένος Χρυσός Λέοντας του Φεστιβάλ Βενετίας, αλλά και η Χρυσή Αθηνά στις Νύχτες Πρεμιέρας 2022 αφηγείται την ταραχώδη ζωή και το έργο της κορυφαίας φωτογράφου Nan Goldin. Ταυτόχρονα, όμως, καταγράφει τον επίμονο αγώνα της να ξεσκεπάσει την δυναστεία μεγιστάνων φαρμακοβιομηχάνων που κρυβόταν πίσω από τη θανατηφόρα επιδημία οπιοειδών OxyContin η οποία στοίχισε τη ζωή σε μισό εκατομμύριο ανθρώπους. Με ένα πολλαπλά συγκλονιστικό φιλμ, η βραβευμένη με Όσκαρ δημιουργός διηγείται πώς ένας άνθρωπος μετέτρεψε το προσωπικό του τραύμα σε σανίδα σωτηρίας για τους άλλους, αποδεικνύοντας ότι το να αλλάξεις τον κόσμο είναι η μεγαλύτερη μορφή τέχνης και η ύστατη πολιτική πράξη.

Η ταινία θα προβληθεί στην αίθουσα προβολών του ημιώροφου του ΕΜΣΤ την Τετάρτη, 15/11 στις ώρες 19:00 και 21:00 Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου που θα διανεμηθούν μισή ώρα πριν την εκδήλωση.

Η προβολή της ταινίας θα είναι με ελληνικούς υπότιτλους. Διάρκεια: 120′.