Μαρία Κάλλας | Το αφιέρωμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κορυφώνεται τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο

Τι ετοιμάζει η ΕΛΣ προκειμένου να ολοκληρώσει το αφιέρωμα της στη Μαρία Κάλλας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το επετειακό αφιέρωμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στη Μαρία Κάλλας, στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση των εκατό ετών από τη γέννησή της και σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιώργου Κουμεντάκη, κορυφώνεται τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο με μια πληθώρα σημαντικών δράσεων σε χώρους του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αλλά και online στην GNO TV. 

Μαρία Κάλλας |  Το αφιέρωμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κορυφώνεται τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο

— Στις 26 Νοεμβρίου θα ανοίξει για το κοινό η μεγάλη έκθεση UNBOXING CALLAS: Μια αρχειακή εξερεύνηση στη συλλογή Πυρομάλλη και το αρχείο της ΕΛΣ, στον 2ο όροφο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και στο Φουαγέ της ΕΛΣ. 
— Στις 2 Δεκεμβρίου θα παρουσιαστεί το νέο ντοκιμαντέρ Μαίρη, Μαριάννα, Μαρία: Τα άγνωστα ελληνικά χρόνια της Κάλλας στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος. 
— Στις 7 Δεκεμβρίου θα εγκαινιαστεί η εγκατάσταση Visualising the Voice of Callas στο Φουαγέ της ΕΛΣ.
— Στις 16 Δεκεμβρίου θα κάνει την πρεμιέρα του στην GNO TV το βίντεο-ρεσιτάλ "H Μαρία Κάλλας στην Ελλάδα, 1937-1945: Το ρεπερτόριο που ποτέ δεν ακούσαμε…"

Μαρία Κάλλας

Το αφιέρωμα της ΕΛΣ στη Μαρία Κάλλας ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο με τη Μήδεια του Κερουμπίνι και συνεχίστηκε τον Μάιο με το πρώτο μέρος του UNBOXING CALLAS και τον Σεπτέμβριο με το γκαλά όπερας στο Ηρώδειο. Χορηγός του προγράμματος της ΕΛΣ για το Έτος Κάλλας είναι η ΔΕΗ. Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) [www.SNF.org] για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Διαβάστε Επίσης