Μέγαρο Μουσικής - Έτος Μαρία Κάλλας | Γκαλά όπερας με τους Ermonela Jaho και Charles Castronovo

Το αφιέρωμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας (1923-1977) κορυφώνεται την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το αφιέρωμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας (1923-1977) κορυφώνεται την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 8:30 μ.μ., με ένα μεγάλο γκαλά όπερας με την υψίφωνο Ermonela Jaho και τον τενόρο Charles Castronovo, το άστρο των οποίων μεσουρανεί στο παγκόσμιο λυρικό στερέωμα εδώ και χρόνια. Ερμηνευτές με εντυπωσιακές φωνητικές αλλά και υποκριτικές ικανότητες, οι δύο λυρικοί καλλιτέχνες έχουν αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις: η Ermonela Jaho ανακηρύχτηκε "Καλλιτέχνις της χρονιάς 2023", ενώ ο Charles Castronovo τιμήθηκε, το 2019, με τον τίτλο του "Καλύτερου τραγουδιστή" από τα Διεθνή Βραβεία Όπερας (International Opera Awards).

Μέγαρο Μουσικής - Έτος Μαρία Κάλλας | Γκαλά όπερας με τους Ermonela Jaho και Charles Castronovo
Στη συναυλία-αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας, η Ermonela Jaho και ο Charles Castronovo θα προσφέρουν στο ελληνικό κοινό μερικές από τις ωραιότερες σελίδες του ιταλικού και γαλλικού ρεπερτορίου, ερμηνεύοντας άριες, οι οποίες μας θυμίζουν ρόλους που υπηρέτησε ανεπανάληπτα η Κάλλας, αλλά και χαρακτηριστικά ντουέτα από τις όπερες: "Λουίζα" του Gustave Charpentier, "Ο βασιλιάς του Υς" του Édouard Lalo, "Θαΐς" και "Μανόν" του Jules Massenet , "Αντριάνα Λεκουβρέρ" και "Αρλεζιάνα" του Francesco Cilea , "Καβαλερία ρουστικάνα" και "Λοντολέτα" του Pietro Mascagni καθώς και "Μαντάμα Μπατερφλάι" του Giacomo Puccini.

castronovo
jaho
Την Ermonela Jaho και τον Charles Castronovo πλαισιώνει η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, που θα διευθύνει ο διεθνώς καταξιωμένος αρχιμουσικός Λουκάς Καρυτινός. Οι μουσικοί του γνωστού αθηναϊκού συνόλου επέλεξαν επίσης για το πρόγραμμα της βραδιάς γοητευτικά ορχηστρικά αποσπάσματα από την "Κάρμεν" του Georges Bizet, την "Μινιόν" του Ambroise Thomas, την "Καβαλερία ρουστικάνα" του Pietro Mascagni και την "Μανόν Λεσκώ" του Giacomo Puccini.
καρυτινος
Η προπώληση έχει αρχίσει.

Έκθεση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας

Tη βραδιά του γκαλά όπερας (3/12/2023), εγκαινιάζεται στο Μέγαρο η έκθεση "Καληνύχτα, σας αγαπώ" που φιλοξενείται έως τις 30/1/2024 στο Φουαγιέ Ισογείου της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης και επιχειρεί να αναδείξει την προσωπικότητα της μεγάλης ντίβας εντός αλλά και εντός σκηνής. Βασίζεται σε προσωπικά αντικείμενα-ενθυμήματα και φορέματα της Μαρίας Κάλλας από τη συλλογή του Νίκου Χαραλαμπόπουλου. Συμπληρώνεται από ένα κοστούμι-δείγμα που έκανε ο Γιάννης Τσαρούχης για την παράσταση της όπερας "Μήδεια" στην Επίδαυρο, τέσσερις μακέτες κοστουμιών της Lila de Nobili από την παράσταση "Λα Τραβιάτα" στη Σκάλα του Μιλάνου, μία μακέτα του Piero Tosi για την ταινία "Μήδεια" του Pier Paolo Pasolini και από μακέτες κοστουμιών του Γιάννη Τσαρούχη, δάνεια από ιδρύματα και ιδιώτες. Επίσης, στο Φουαγιέ προβάλλονται σε οθόνη συνέντευξη και κοντσέρτα. Η επιμέλεια της έκθεσης είναι της Λίλης Πεζανού.

Τιμές εισιτηρίων | 11 € (εκπτωτικά) • 16 € • 26 € • 34 € • 42 € • 52 € • 60 €

Eισιτήρια: 210 72 82 333, megaron.gr