Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2023 από το "αθηνόραμα" | Δείτε τους νικητές!

Ο κόσμος του θεάτρου και το θεατρόφιλο κοινό συναντήθηκαν στην 25η τελετή απονομής των Θεατρικών Βραβείων Κοινού στις καλύτερες παραστάσεις του 2023 και τους συντελεστές τους, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2023 από το "αθηνόραμα" απονεμήθηκαν για 25η χρονιά την Τρίτη 14 Νοεμβρίου στην αίθουσα "Αλεξάνδρα Τριάντη" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, σε μια ξεχωριστή βραδιά, που ήταν αφιερωμένη στο θέατρο του μέλλοντος.

Ήταν όλοι εκεί. Ο κόσμος του θεάτρου και το θεατρόφιλο κοινό έδωσαν δυναμικά το παρών στη δική τους γιορτή-θεσμό δίνοντας παλμό στην τελετή απονομής, με 1200 καλλιτέχνες και προσωπικότητες να χειροκροτούν τους καλύτερους της θεατρικής σεζόν 2022-23, έτσι όπως τους ανέδειξε το έμπειρο και πάντα ανήσυχο κοινό του αθηνοράματος.

"Τα φώτα της πόλης"

Καλύτερη παράσταση για τη σεζόν 2022-2023 αναδείχθηκαν –σύμφωνα με την κρίση των αναγνωστών του περιοδικού "αθηνόραμα" και του athinorama.gr– τα "Φώτα της πόλης", η οποία απέσπασε και τα πρώτα βραβεία σκηνοθεσίας για την Αμάλια Μπένετ, σκηνογραφίας για την Τίνα Τζόκα, μουσικής σύνθεσης για τον Θοδωρή Οικονόμου, ηχητικού σχεδιασμού για τον Κωνσταντίνο Μπώκο και το δεύτερο βραβείο φωτισμού για τη Χριστίνα Θανάσουλα.

"Άνοδος του Αρτούρο Ούι"

Δεύτερη καλύτερη παράσταση αναδείχθηκε η "Άνοδος του Αρτούρο Ούι" (απέσπασε και το δεύτερο βραβείο σκηνοθεσίας για τον Άρη Μπινιάρη, το πρώτο βραβείο ανδρικής ερμηνείας για τον Γιώργο Χρυσοστόμου, το πρώτο βραβείο ενδυματολογίας και το δεύτερο βραβείο σκηνογραφίας για τον Πάρι Μέξη, το δεύτερο βραβείο μουσικής σύνθεσης για τον Αλέξανδρο Δράκο Κτιστάκη και το πρώτο βραβείο φωτισμού για τη Στέλλα Κάλτσου). Για την τρίτη θέση, οι αναγνώστες του "αθηνοράματος" επέλεξαν το "Berlin Alexanderplatz", που τιμήθηκε και με τα τρίτα βραβεία σκηνοθεσίας για τον Στάθη Λιβαθινό, σκηνογραφίας και ενδυματολογίας για την Ελένη Μανωλοπούλου και φωτισμού για τον Αλέκο Αναστασίου.

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr