Μουσείο Μπενάκη | Μας μεταφέρει στα παρασκήνια της έκθεσης του Γιώργου Χατζημιχάλη

Λίγο πριν από το ντεμπούτο του δεύτερου μέρους της έκθεσης του, το Μουσείο Μπενάκη επιτρέπει στους λάτρεις της τέχνης να "εισβάλλουν" στα παρασκήνια. Η ξενάγηση γίνεται από τον ίδιο τον καλλιτέχνη.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το Μέρος Α’ της μεγάλης αναδρομικής έκθεσης του σημαντικού Έλληνα καλλιτέχνη, Γιώργου Χατζημιχάλη, με τίτλο "Έργα από το 1966 έως το 2022", ολοκληρώθηκε την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023. 

Στο διάστημα μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου μέρους  και συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Νοεμβρίου, στις 11:00 και 13:00, το κοινό θα έχει τη ευκαιρία να παρακολουθήσει τη ΜΕΤΑΒΑΣΗ και να ζήσει από κοντά τα παρασκήνια του στησίματος του Β’ Μέρους της έκθεσης.

Μουσείο Μπενάκη | Μας μεταφέρει στα παρασκήνια της έκθεσης του Γιώργου Χατζημιχάλη

Οι συμμετέχοντες θα περιηγηθούν στους χώρους της προετοιμασίας του Β’ Μέρους από τον ίδιο τον καλλιτέχνη. Μαζί του θα μάθουν για την προεργασία του αφηγήματος που απαιτεί μία τόσο μεγάλη έκθεση, η οποία καλύπτει μισό και πλέον αιώνα καλλιτεχνικής δημιουργίας, καταλαμβάνοντας 2.750 τετραγωνικά μέτρα εκθεσιακού χώρου. Θα συζητήσουν για τις ανάγκες που προκύπτουν από την ιδιαιτερότητα μιας έκθεσης που παρουσιάζεται στον ίδιο χώρο, αλλά σε δύο διαφορετικούς χρόνους και θα μάθουν πώς αυτές αντιμετωπίστηκαν κατά τον σχεδιασμό της. 

Μουσείο Μπενάκη

Το ΜΕΡΟΣ Β’ της έκθεσης θα ανοίξει στο κοινό την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 και θα διαρκέσει έως τις 14 Ιανουαρίου 2024. Η αναδρομική έκθεση "Γιώργος Χατζημιχάλης. Έργα από το 1966 έως το 2022" είναι συνδιοργάνωση του Μουσείου Μπενάκη με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία 2020, σε επιμέλεια του ίδιου του καλλιτέχνη. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) υποστηρίζει την έκθεση ως Μέγας Δωρητής, μέσα από το Πρόγραμμα Αντιστοίχισης Συνεισφορών των Εργαζόμενων του ΙΣΝ.