Ζιζέλ | To αριστούργημα του κλασικού χορού αυτά τα Χριστούγεννα στο Μέγαρο

Με την ονειρική μουσική του Adolphe Adam.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή του μπαλέτου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συνεχίζεται με την "Ζιζέλ", που ανεβαίνει στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη από τις 18 έως τις 28 Δεκεμβρίου (ώρα έναρξης: 8.00 μ.μ.), σε μια εξαιρετική παραγωγή του Μπαλέτου της Εθνικής Όπερας της Οδησσού με 70 συντελεστές, βασισμένη στην ονειρική μουσική του Adolphe Adam [Αντόλφ Αντάμ].

Εμβληματικό έργο του 19ου αιώνα, από τα δημοφιλέστερα όλων των εποχών, με έντονες συναισθηματικές διακυμάνσεις, αριστουργηματικά χορογραφημένες σκηνές και υψηλές τεχνικές απαιτήσεις, η "Ζιζέλ" θεωρείται ένα από τα ελάχιστα ρομαντικά μπαλέτα που έχει επιβιώσει έως τις ημέρες μας χωρίς να χάσει ίχνος της δύναμής του.

Το ομορφότερο χριστουγεννιάτικο δώρο για μικρούς και μεγάλους: μια μαγευτική παράσταση χορού στο Μέγαρο. Εξασφαλίστε τις θέσεις σας εγκαίρως! Η προπώληση έχει αρχίσει!

Ζιζέλ | To αριστούργημα του κλασικού χορού αυτά τα Χριστούγεννα στο Μέγαρο

Δύο λόγια για το έργο

Ο πλήρης τίτλος του μπαλέτου είναι "Ζιζέλ ή τα Ουιλί" ("Giselle ou les Wilis"). Γράφτηκε το 1841 και αποτελεί ύμνο στην άδολη αγάπη και στον αιώνιο έρωτα.

Giselle

Η Ζιζέλ, μια νεαρή χωρική που είναι ερωτευμένη με τον αριστοκράτη Άλμπρεχτ, χάνει τα λογικά της όταν ανακαλύπτει ότι ο αγαπημένος της είναι αρραβωνιασμένος με κάποια άλλη. Με ραγισμένη καρδιά, παίρνει το σπαθί του Άλμπρεχτ και αυτοκτονεί. Ως ξωτικό πια, πνεύμα της νύχτας, ενώνεται με άλλες πληγωμένες κοπέλες που εκδικούνται τους άντρες κάνοντάς τους να χορεύουν μέχρις εξαντλήσεως. Οδηγημένη ωστόσο από την αγνή αγάπη της για τον Άλμπρεχτ, τον προστατεύει από τα άλλα ξωτικά όλη τη νύχτα...

Συμπαραγωγή | CHT ‒ Μέγαρο Μουσικής Αθηνών