Eat Chic | 5 εστιατόρια ιδανικά για τις γευστικές εξόδους αυτής της εποχής

Ανάμεσα στο φθινόπωρο και τις χαμηλές - ανά διαστήματα - θερμοκρασίες, πέντε διευθύνσεις συνδυάζουν υψηλή γαστρονομική εμπειρία και αρχιτεκτονική μαεστρία.

Τι είναι αυτό που συνθέτει μία πλήρη γαστρονομική εμπειρία; Αυτή είναι η απορία που έρεε στο μυαλό μου όσο συγκέντρωνα τις διευθύνσεις που διαθέτουν αυτό το πολυπόθητο ατού. Η γαστρονομική ευφυΐα, η μαγειρική ευρεσιτεχνία, η δημιουργική ικανότητα, η υψηλή αισθητική και η ζεστή premium ατμόσφαιρα είναι μόλις μερικά από τα χαρακτηριστικά που δομούν μία ολιστική άριστη γαστριμαργική βραδιά. Οι παρακάτω 5 διευθύνσεις τα διαθέτουν. 

Eat Chic | 5 εστιατόρια ιδανικά για τις γευστικές εξόδους αυτής της εποχής

Vassilenas 

Στον Βασίλαινας, η ιστορία της γεύσης ριζώνει στο μακρινό 1920 – έχει συμπληρώσει, δηλαδή, περισσότερα από 100 χρόνια ζωής – και ξεδιπλώνεται με σύμμαχο τη νοστιμιά της θάλασσας. Σε έναν χώρο ξεχωριστού design και άριστης αρχιτεκτονικής γεωμετρίας, ο Βασίλαινας σερβίρει πιάτα  με θαλασσινή αύρα και fishy διάθεση. Η αρχή της γευστικής παρτιτούρας πραγματοποιείται με μία ανάλαφρη ταραμοσαλάτα, όσο η χταποδοσαλάτα ετοιμάζεται να δεχτεί το Pairing των φασολακίων. Τη σκυτάλη από τα σαλατοειδή αναλαμβάνει με επιτυχία ένα μελωδικό ταρτάρ τόνου, το κλασικό ψητό καλαμάρι που αναπάντεχα συνοδεύεται από σουτζούκι Δράμας, ενώ εξαιρετικές είναι και οι επιλογές των κρεατικών. Στον χώρο που αισθάνεσαι οικεία από την πρώτη στιγμή, οι πρώτες ύλες είναι αδιαμφισβήτητα φρέσκες – ημέρας, όπου αυτό καθίσταται εφικτό -, η λίστα κρασιών σπουδαία και ο τρόπος μαγειρέματος σύγχρονα ενορχηστρωμένος από έμπειρα χέρια.
Βρασίδα 13, Αθήνα, 2107210501

eat chic

Brasserie Loraine

Δεν χρειάζεται να περάσουν πολλά λεπτά από το δευτερόλεπτο που θα εισέλθετε στην ultra chic Brasserie του Κολωνακίου για να αισθανθείτε τον παριζιάνικο αέρα να διαπερνά κάθε εκατοστό της ιδιοσυγκρασίας σας. Ατμοσφαιρική και υποβλητική, με τις μεγάλες ταπετσαρίες, τις ρουστίκ λεπτομέρειες και τον χαμηλό φωτισμό να κάνουν το δικό τους design παιχνίδι, η Brasserie Loraine διαθέτει στο τιμόνι της κουζίνας της τον Παναγιώτη Ζώκο. Ο αστείρευτα δημιουργικός μαέστρο της σύγχρονης γαστρονομικής σκηνής δημιουργεί ένα γαλλικό μενού με μοντέρνα twists ενώνοντας το παρελθόν της παριζιάνικης γαστριμαργικής σκηνής με το γευστικό παρόν της πόλης του φωτός στην "καρδιά" του Κολωνακίου.
Σπευσίππου 1Α, Αθήνα, 21 07243009

eat chic

Brutus Tavern

Μικρό, καλαίσθητο, γεμάτο πάντα – σε καμία περίπτωση ασφυκτικά, όχι επειδή η ζήτηση είναι μικρή (κάθε άλλο) αλλά διότι βασική αρχή των ιδιοκτητών του είναι η high-end γευστική φιλοξενία που προσφέρουν να συνοδεύεται από άνεση και comfort premium εσάνς, το Brutus Tavern έχει καταφέρει να αποτελεί ένα από τα αγαπημένα σημεία συνάντησης των απανταχού Αθηναίων. Και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. O Μιχάλης Νουρλόγλου απελευθερώνει τη γαστριμαργική του σκέψη σε ένα μενού υψηλής κρεατοφαγικής εμπειρίας με τα πιάτα – εκτός από ξεκάθαρη dark αισθητική – να διαθέτουν και το ατού της instagrammable εικόνας, όσο ο sommelier γεμίζει το ποτήρι μας με αυστηρά επιλεγμένες – και βραβευμένες – ετικέτες από τον εγχώριο και διεθνή αμπελώνα. Highlight του μενού η Crust, μία μοσχαρίσια πρόταση τρυφερή στο εσωτερικό και άκρως τραγανή στο εξωτερικό.
Λεβέντη 3, 2107240453

eat chic

Milos

Μένοντας πιστό στη φιλοσοφία που το οδήγησε σε μία μακρά επιτυχία δεκαετιών, το εστιατόριο Milos κατάφερε από την αρχή της αθηναϊκής ύπαρξης του να προσφέρει στην Κολοκοτρώνη τη γεύση των Κυκλάδων, των Κυθήρων, των Δωδεκανήσων, της ελληνικής θάλασσας. Συνδυάζοντας την κλασική φάβα Σαντορίνης με ψητό χταπόδι Λήμνου, την Κακαβιά Κυθήρων με νοστιμιές του Αίγιου, το εστιατόριο Milos σερβίρει ένα έξυπνα ενορχηστρωμένο μενού σε προσιτές τιμές κρατώντας στη φαρέτρα ένα γλυκό φινάλε με σπιτικό παγωτό και γλυκό.
Κολοκοτρώνη 3-5, 2166003320

Makris Athens

Makris

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι στο νέο σπουδαίο εστιατόριο της πόλης όλα τηρούν τον κανόνα της συμμετρίας. Το design έχει χαρακτήρα κατευναστικό ως προς την ταλαιπωρημένη αισθητική της καθημερινότητας, η κουζίνα συνδιαμορφώνει ένα φινετσάτο ταξίδι στον κόσμο ελληνικών Farm-to-Table δημιουργών.  Ο μαέστρο του Makris Athens, Πέτρος Δήμας, ο οποίος σπούδασε τη μαγειρική τέχνη στο Brighton, όπου και ξεκίνησε να εργάζεται, ενορχηστρώνει ένα μενού με ελληνική ιδιοσυγκρασία with a twisted ταπεραμέντο με γνώμονα τις άριστες πρώτες ύλες και τα φρέσκα υλικά. 
Άστιγγος 10 & Ερμού 19, 2160047777