Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων σε μία ξεχωριστή βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στον Σεργκέι Ραχμάνινοφ, με αφορμή την επέτειο των 150 ετών από τη γέννησή του, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΕΛΣΟΝ) ανοίγει τον κύκλο συναυλιών της φετινής καλλιτεχνικής σεζόν με την εμφάνισή της στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στις 8:30 μ.μ. Η Ορχήστρα Νέων in Residence του Μεγάρου, σε συνέχεια των ιδιαίτερα επιτυχημένων εμφανίσεων της στο εξωτερικό, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στον Sergey Rachmaninov [Σεργκέι Ραχμάνινοφ], με αφορμή την επέτειο των 150 ετών από τη γέννησή του.

Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων σε μία ξεχωριστή βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

H ΕΛΣΟΝ, υπό τη διεύθυνση του ιδρυτή και καλλιτεχνικού διευθυντή της, Διονύση Γραμμένου, θα ερμηνεύσει τη Δεύτερη Συμφωνία σε μι ελάσσονα και το Δεύτερο Κοντσέρτο για πιάνο, με σολίστ τον βιρτουόζο πιανίστα Βασίλη Βαρβαρέσο.

Η συναυλία αποτελεί συμπαραγωγή της ΕΛΣΟΝ και του Μεγάρου Μουσικής
Αθηνών.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Η φορτισμένη συναισθηματικά μουσική του Ραχμάνινοφ έχει πάντα τη ζωντάνια και τη φρεσκάδα της νεότητας. Και όταν νέοι, ταλαντούχοι μουσικοί την υπηρετούν, το
αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να κόβει την ανάσα, όπως συμβαίνει με τη Δεύτερη
συμφωνία του Ρώσου συνθέτη, που είναι η προσφιλέστερη συμφωνική του δημιουργία. Ο πιανίστας Βασίλης Βαρβαρέσος, γνωστός για την εκρηκτικότητα και το βάθος των ερμηνειών του, καλείται να δαμάσει το αειθαλές Δεύτερο κοντσέρτο για πιάνο, έργο που, παρά τη μεγάλη του δημοτικότητα, εξακολουθεί να φτάνει στα βάθη της ψυχής και να συγκινεί τους ακροατές κάθε φορά σαν να ήταν η πρώτη.