Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες το Δεκέμβριο

Ανακαλύψτε τους τίτλους με τους οποίους αποχαιρετούμε το 2023.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Κινηματογραφικά γεμάτος προβλέπεται ο τελευταίος μήνας του 2023, καθώς ο Δεκέμβριος επιφυλάσσει την πρεμιέρα μερικών από τους πλέον πολυαναμενόμενους τίτλους της χρονιάς.

7/12

Ο Μαέστρος
Ο Bradley Cooper μεταμορφώνεται στον Leonard Bernstein. Δημιουργός μερικών εκ των πιο εμβληματικών μιούζικαλ στην ιστορία, όπως το "West Side Story", ο Αμερικανός Bernstein παράλληλα με τις επιτυχίες του στη σκηνή έζησε μία θυελλώδη σχέση με την Felicia Montealegre, την επί 25 χρόνια σύζυγό του. Ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής Cooper εμβαθύνει στη διάνοια του Bernstein αλλά και στα πάθη του, υπογράφοντας ένα φιλμ που συστήνεται ως γράμμα αγάπης στη ζωή και την τέχνη.

Η Τελευταία Παμπ
Προσφυγικό, μπύρες κι εργατιά με το βλέμμα του Ken Loach. Όπως προδίδει ο τίτλος, το καινούριο κοινωνικό δράμα του Βρετανού σκηνοθέτη περιστρέφεται γύρω από τη μοναδική παμπ που έχει απομείνει σε ένα χωριό της νοτιοανατολικής Αγγλίας, το οποίο σταδιακά ερημοποιείται διότι τα ορυχεία έχουν κλείσει και οι κάτοικοι υποχρεώνονται να μεταναστεύσουν. Τότε προκύπτει μια νέα απροσδόκητη ευκαιρία για αναβίωση του τόπου, όταν χάρη στα φθηνά διαθέσιμα σπίτια έρχονται να εγκατασταθούν πρόσφυγες από τη Συρία. Η "Τελευταία Παμπ" ήταν υποψήφια για το Χρυσό Φοίνικα στο φετινό φεστιβάλ των Καννών.

14/12

Ζώνη Ενδιαφέροντος
Ο ιδιοσυγκρασιακός και πάντα πρωτότυπος Jonathan Glazer ("Κάτω από το Δέρμα", "Γέννηση"), υπογράφει μια τολμηρή ταινία γύρω από το Ολοκαύτωμα που απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο του φεστιβάλ των Καννών. Κεντρικός ήρωας είναι ο διοικητής του Άουσβιτς Rudolf Hess, τον οποίο παρακολουθούμε καθώς προσπαθεί μαζί με τη γυναίκα του Χέντβιγκ να φτιάξουν το ζωή των ονείρων τους σε ένα ειδυλλιακό σπίτι δίπλα από το στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Wonka
Ο φαντασμαγορικός κόσμος του δημοφιλούς βιβλίου "Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας" (Roald Dahl), επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη για να γνωρίσουμε, αυτήν τη φορά, το μύθο πίσω από τον παθιασμένο εφευρέτη, μάγο και σοκολατοποιό Willy Wonka. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά ο σταρ Timothée Chalamet, ο οποίος ενσαρκώνει το νεαρό Wonka καθώς προσπαθεί να τα καταφέρει στο κέντρο του κόσμου της σοκολατοποιίας. Παρά το γεγονός πως έχει στην τσέπη του μονάχα λίγα κέρματα, το καπέλο του είναι γεμάτο όνειρα, όπως εκείνο να ανοίξει μια μέρα το δικό του μαγαζί με σοκολάτες. Για να τα καταφέρει περπατά ένα δύσβατο μονοπάτι γεμάτο εμπόδια, όπως ο εξαναγκασμός του να εργαστεί σα σκλάβος σε πλυσταριό, με τον Wonka ωστόσο να παραμένει απτόητος και αποφασισμένος να τα καταφέρει. Τη σκηνοθεσία κρατά ο έμπειρος Paul King ("Paddington"), ενώ απέναντι στον Chalamet πρωταγωνιστούν ακόμα οι Οlivia Colman, Hew Grant και Sally Hawkins.

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr