Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος | Παρουσιάζεται για πρώτη φορά μέρος της συλλογής της για την Κάλλας

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση της μεγάλης σοπράνο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) διαθέτει συλλογή εκδόσεων για τη Μαρία Κάλλας που εμπλουτίστηκε το 2022 με τη σημαντική δωρεά 1800 περίπου τεκμηρίων από τον Benedict Gagelmann, στην οποία αντανακλάται το εύρος της διεθνούς βιβλιογραφίας για την Κάλλας.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση της μεγάλης σοπράνο, παρουσιάζεται για πρώτη φορά μέρος της συλλογής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, βιβλία που απευθύνονται σε παιδικό, νεανικό και ενήλικο κοινό: εκδόσεις από τον Καναδά ως τη Νότια Αφρική και από τη Γουατεμάλα ως την Ιαπωνία. Οι επισκέπτριες και οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μια μεγάλη ποικιλία εκδόσεων για την Κάλλας -από μυθιστορηματικές βιογραφίες και μελέτες έως κόμικς και βιβλία μαγειρικής- σε πάρα πολλές γλώσσες. Επίσης, θα μπορούν να εξερευνήσουν πώς αποτυπώνεται η απήχηση της Κάλλας στην παγκόσμια εκδοτική παραγωγή μέσα από έναν διαδραστικό ψηφιακό χάρτη.

Την επιμέλεια έκανε η μουσειολόγος Ανδρομάχη Γκαζή, καθηγήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στο κοινό.