Οι ταινίες που έρχονται σήμερα στις αίθουσες

Οι κινηματογραφικές αφίξεις της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο Timothée Chalamet, ο νέος συγκλονιστικός Jonathan Glazer και μια επετειακή επανέκδοση προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Wonka

Ο Timothée Chalamet "ανοίγει" το Εργοστάσιο της Σοκολάτας. Ο φαντασμαγορικός κόσμος του δημοφιλούς βιβλίου "Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας" (Roald Dahl), επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη για να γνωρίσουμε, αυτήν τη φορά, το μύθο πίσω από τον παθιασμένο εφευρέτη, μάγο και σοκολατοποιό Willy Wonka. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά ο σταρ Timothée Chalamet, ο οποίος ενσαρκώνει το νεαρό Wonka καθώς προσπαθεί να τα καταφέρει στο κέντρο του κόσμου της σοκολατοποιίας. Παρά το γεγονός πως έχει στην τσέπη του μονάχα λίγα κέρματα, το καπέλο του είναι γεμάτο όνειρα, όπως εκείνο να ανοίξει μια μέρα το δικό του μαγαζί με σοκολάτες. Για να τα καταφέρει περπατά ένα δύσβατο μονοπάτι γεμάτο εμπόδια, όπως ο εξαναγκασμός του να εργαστεί σα σκλάβος σε πλυσταριό, με τον Wonka ωστόσο να παραμένει απτόητος και αποφασισμένος να τα καταφέρει. Τη σκηνοθεσία κρατά ο έμπειρος Paul King ("Πάντινγκτον"), ενώ απέναντι στον Chalamet πρωταγωνιστούν ακόμα οι Olivia Colman, Hew Grant και Sally Hawkins.

Ζώνη Ενδιαφέροντος

Μια ρηξικέλευθη ανάγνωση του Ολοκαυτώματος από τον Jonathan Glazer. Ο ιδιοσυγκρασιακός και πάντα πρωτότυπος Jonathan Glazer ("Κάτω από το Δέρμα", "Γέννηση"), υπογράφει μια τολμηρή ταινία γύρω από το Ολοκαύτωμα που απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο του φεστιβάλ των Καννών. Κεντρικός ήρωας είναι ο διοικητής του Άουσβιτς Rudolf Hess, τον οποίο παρακολουθούμε καθώς προσπαθεί μαζί με τη γυναίκα του Χέντβιγκ να φτιάξουν το ζωή των ονείρων τους σε ένα ειδυλλιακό σπίτι δίπλα από το στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Ο Καθρεδικός

Βραβευμένο ιμπρεσιονιστικό αυτοβιογραφικό οικογενειακό δράμα. Η άνοδος και η πτώση μιας αμερικανικής οικογένειας στο πέρας δύο δεκαετιών, μέσα από το βλέμμα ενός παιδιού.

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr