Το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου σε επίσημη πρεμιέρα στο Ολύμπιον!

Live σύνδεση με Αθήνα για την παρουσίαση του Γιώργου Λάνθιμου και της Emma Stone.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Searchlight, η Feelgood και τo Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης δίνουν την ευκαιρία στο κοινό να παρακολουθήσει την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, στις 20:30 στο Ολύμπιον την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου, η οποία απέσπασε τον Χρυσό Λέοντα στο πρόσφατο 80ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Σε ζωντανή σύνδεση με την Αθήνα και την ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, οι θεατές του Ολύμπιον θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν live την παρουσίαση του σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου και της πρωταγωνίστριας της ταινίας Emma Stone, ακριβώς πριν την έναρξη της προβολής. Η είσοδος στην προβολή του Poor Things στο Ολύμπιον θα είναι ελεύθερη για το κοινό, με την έκδοση μηδενικού εισιτηρίου.

To Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου, μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος του Alasdair Gray, με πρωταγωνιστές τους Emma Stone, Mark Ruffalo, Willem Dafoe, συνδυάζει την επιστημονική φαντασία, την ταινία εποχής, την ερωτική περιπέτεια και τη μαύρη κωμωδία, σε μια ιστορία που εκτυλίσσεται στη βικτωριανή εποχή, αλλά εκπέμπει ένα μήνυμα διαχρονικό και πάντοτε επίκαιρο. Με οδηγό το ιδιόρρυθμο και τόσο αναγνωρίσιμο χιούμορ που κυριαρχεί σε όλες τις ταινίες του, ο Γιώργος Λάνθιμος υφαίνει μια παραλλαγή του Φρανκενστάιν με γυναικείο πρόσημο, πλάθοντας μια ιστορία σεξουαλικής, αισθητικής και κοινωνικής χειραφέτησης.

Η κεντρική ηρωίδα Bella Baxter, μια νεαρή γυναίκα που ανασταίνεται χάρη στον ιδιοφυή και αντισυμβατικό επιστήμονα Δρ. Godwin Baxter, ανυπομονεί να ανακαλύψει τις απολαύσεις της ζωής. Διψασμένη να βιώσει τις εμπειρίες που στερείται, η Bella το σκάει με τον Duncan Wedderburn, έναν ικανό και ηθικά αμφιλεγόμενο δικηγόρο, ξεκινώντας μια περιπέτεια περιπλάνησης που διατρέχει όλες τις ηπείρους. Απελευθερωμένη από τις προκαταλήψεις και τα στεγανά της εποχής της, η Bella δίνει τη μάχη της για ισότητα και ελευθερία.

Μπορείτε να προμηθευτείτε μηδενικά εισιτήρια από το παρακάτω link:

https://www.more.com/cinema/poor-things/

Η ταινία θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις αίθουσες 1η Ιανουαρίου από τη Feelgood. Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 26 και 27 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν ειδικές preview προβολές της ταινίας στους κινηματογράφους Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας.

Διαβάστε Επίσης