Οι ταινίες που έρχονται σήμερα στις αίθουσες

Οι κινηματογραφικές αφίξεις της Πέμπτης 21 Δεκεμβρίου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μία υπερηρωική επιστροφή και μία φιλόδοξη ελληνική λογοτεχνική μεταφορά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Aquaman: Το Χαμένο Βασίλειο

Ο Jason Momoa σε νέες υπερηρωικές περιπέτειες. Πέντε χρόνια μετά το "Aquaman" (James Wan) που απέφερε περισσότερα από 1 δις δολάρια στο στούντιο της DC, έφτασε η ώρα για το σίκουελ. Στη νέα περιπέτεια, ο πρωταγωνιστής Jason Momoa προσπαθεί να ισορροπήσει τις οικογενειακές με τις βασιλικές υποχρεώσεις, καθώς ένας νέος μοχθηρός εχθρός απειλεί να αφανίσει εκείνον και την Ατλαντίδα. Εκτός από τον Μοmoa, στο πρωτοκλασάτο καστ βρίσκουμε ακόμα τους Yahya Abdul-Mateen II, Patrick Wilson, Amber Heard και Willem Dafoe. Αξίζει να σημειωθεί πως το "Χαμένο Βασίλειο" αποτελεί την τελευταία ταινία της DC που τοποθετείται στο κινηματογραφικό σύμπαν που έχτισε ο Jacques Schneider ξεκινώντας με τον "Άνθρωπο από Ατσάλι" (2013). Στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρουν οι νέοι καλλιτεχνικοί διευθυντές του στούντιο, James Gunn και Peter Safran, οι οποίοι οδηγούν την DC σε ένα νέο κεφάλαιο με φιλμ εκκίνησης το "Superman: Legacy" που δρομολογείται για τον Ιούλιο του 2025.

Καπετάν Μιχάλης

Το κλασικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη περνά στη μεγάλη οθόνη. Ένα από τα πιο δημοφιλή μυθιστορήματα του Νίκου Καζαντζάκη, ο "Καπετάν Μιχάλης", περνάει στη μεγάλη οθόνη σε σκηνοθεσία και σεναριακή διασκευή του Κώστα Χαραλάμπους ("Λούγκερ") με πρωταγωνιστή τον Αιμίλιο Χειλάκη. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, η παραγωγή αποτελεί "μια πιστή αναπαράσταση της εποχής με γυρίσματα σε όλο το εύρος της Κρητικής τοπιογραφίας και που επιχειρεί να διαδώσει εντός και εκτός συνόρων το αέναο Κρητικό φρόνημα για ελευθερία και αυτοδιάθεση". Ακολουθεί η επίσημη σύνοψη: "Κρήτη 1889, η χρονιά της επανάστασης. Κεντρικός ήρωας είναι ο Καπετάν Μιχάλης, ένας ασυμβίβαστος Κρητικός, μαυροντυμένος και αξύριστος, ωσότου ελευθερωθεί η Κρήτη. Την στιγμή όμως που συναντά την Εμινέ, γυναίκα του αδελφοποιητού του, Νουρήμπεη, τον κυριεύει ένας δαίμονας. Ο πειρασμός δεν τον αφήνει σε ησυχία και τον αποσπά από αυτό που θεωρεί ιερό καθήκον, την απελευθέρωση της Κρήτης από τους Τούρκους. Γρήγορα τα πράγματα περιπλέκονται και μια νέα εξέγερση ξεσπά, η οποία θα αλλάξει για πάντα τις ζωές όλων των ηρώων".

Οι Παραβατικοί

Crime από την Αργεντινή που "στοχεύει" στα Όσκαρ. Ένας υπάλληλος τραπέζης καταστρώνει σχέδιο ώστε να κλέψει αρκετά χρήματα για να μη χρειαστεί ποτέ ξανά να δουλέψει. Έπειτα, ομολογεί το έγκλημα και μπαίνει φυλακή, ενώ ο συνεργάτης του κρύβει τα χρήματα. Τι γίνεται όταν ο συνεργάτης του αρχίσει να πιέζεται από την αστυνομία;Η ταινία αποτελεί την επίσημη πρόταση της Αργεντινής στα 96α βραβεία Όσκαρ.

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr