Οι πρώτες προβλέψεις για τα 96α Όσκαρ 2024

Με τους διάφορους θεσμούς να έχουν ξεκινήσει τις απονομές των βραβείων τους και τις Χρυσές Σφαίρες να έχουν ανακοινώσει τις υποψηφιότητές τους, είναι μια καλή ευκαιρία να μελετήσουμε τα μέχρι στιγμής οσκαρικά δεδομένα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, σημαντικοί θεσμοί έχουν αρχίσει να μοιράζουν τα χρυσά αγαλματίδιά τους, οι Χρυσές Σφαίρες ανακοίνωσαν τις υποψηφιότητες τους, ενώ παράλληλα ενώσεις κριτικών και σωματεία επαγγελματιών αναμένεται να πάρουν σειρά στο "χορό" των απονομών. Αποκορύφωμα, φυσικά, τα 96α βραβεία Όσκαρ που παρουσιάζονται στις 11 Μαρτίου.

Εκεί όπου πρόκειται να δοθεί ένα πραγματικό ντέρμπι, αφού τη χρονιά που οι υπερηρωικές ταινίες φάνηκε να αποδυναμώνονται, ήρθε το φαινόμενο "Barbenheimer" να σπάσει τα ταμεία γράφοντας ιστορία. Θα είναι, ωστόσο, οι ταινίες των Greta Gerwig και Christopher Nolan τα απόλυτα οσκαρικά φαβορί ή υπάρχει έδαφος για άλλους τίτλους να κάνουν την ανατροπή;

"Barbie" εναντίον "Οπενχάιμερ"

Στο κομμάτι του box office το μπλοκμπάστερ της Gerwig "καθάρισε" το έπος του Nolan, έχοντας συγκεντρώσει 1,4 δις δολάρια(!) και 951 εκατ. παγκοσμίως, αντίστοιχα. Τα βραβεία της Ακαδημίας, ωστόσο, είναι μια τελείως διαφορετική υπόθεση. "Barbie" και "Οπενχάιμερ" είναι δεδομένο πως θα διεκδικήσουν το χρυσό αγαλματίδιο σε όποια κατηγορία βρεθούν υποψήφια, έχοντας σε πολλές υπολογίσιμο ανταγωνισμό, όμως προς στιγμήν η "πυρηνική" βιογραφία δείχνει να επικρατεί στο Όσκαρ καλύτερης ταινίας. 

Συνεχίστε την ανάγνωση στο athinorama.gr