Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μάς προσκαλεί σε ένα μαγικό ρεβεγιόν με παριζιάνικο αέρα

Το φωτεινό γαλλικό ρεπερτόριο ξεδιπλώνεται σε ένα αθηναϊκό "Ρεβεγιόν στο Παρίσι".

HARPER'S BAZAAR TEAM

Στις πιο φωτεινές σελίδες του γαλλικού λυρικού ρεπερτορίου εστιάζει η πρωτοχρονιάτικη συναυλία με τίτλο "Ρεβεγιόν στο Παρίσι" της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, που παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου στις 8:30 μ.μ. Τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο διεθνούς φήμης αρχιμουσικός Μύρων Μιχαηλίδης. 

Στην ολόφωτη Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης τέσσερις κορυφαίοι μονωδοί, η σοπράνο Αλεξία Βουλγαρίδου, η μεσόφωνος Lucrezia Venturiello [Λουκρέτσια Βεντουριέλλο], ο τενόρος Αντώνης Κορωναίος και ο βαρύτονος Δημήτρης Τηλιακός θα υποδεχτούν το 2024 τραγουδώντας διάσημες άριες καθώς και δημοφιλή ντουέτα και κουαρτέτα της γαλλικής όπερας με την υπογραφή σπουδαίων συνθετών. Ανάμεσά τους, ο Georges Bizet [Ζωρζ Μπιζέ] με την "Κάρμεν" και τους "Αλιείς μαργαριταριών", ο Jacques Offenbach [Ζακ Όφενμπαχ] με "Τα παραμύθια του Χόφμαν", ο Ambroise Thomas [Αμπρουάζ Τομά] με τον "Άμλετ", ο Jules Massenet [Ζυλ Μασνέ] με τον "Βέρθερο" και την "Μανόν", o Camille Saint-Saëns [Καμίγ Σαιν-Σανς] με την όπερα "Σαμψών και Δαλιδά", ο Charles Gounod [Σαρλ Γκουνό] με τον "Φάουστ" και το λυρικό έργο του "Ρωμαίος και Ιουλιέτα", αλλά και ο Léo Delibes [Λεό Ντελίμπ] με την "Λακμέ". 

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μάς προσκαλεί σε ένα μαγικό ρεβεγιόν με παριζιάνικο αέρα

Σε αυτό το λαμπερό γκαλά, η ΚΟΑ, Ορχήστρα in Residence του Μεγάρου, θα προσφέρει στους ακροατές της ένα ξεχωριστό μουσικό δώρο: τη μαγευτική "Méditation" για σόλο βιολί και ορχήστρα του Massenet (από την όπερα "Θαΐς") που θα ερμηνεύσει ο δεξιοτέχνης βιολονίστας Απόλλων Γραμματικόπουλος. 

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει επίσης γοητευτικά ορχηστρικά αποσπάσματα από γαλλικές όπερες και οπερέτες, όπως το περίφημο Intermezzo από την "Κάρμεν" του Bizet, η ονειρική "Βαρκαρόλα" από "Τα παραμύθια του Χόφμαν", το εκρηκτικό "Can-can" από τον "Ορφέα στον Άδη" του Offenbach κ.ά.

Συμπαραγωγή | Κρατική Ορχήστρα Αθηνών-Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 

Τιμές εισιτηρίων 
11 € (εκπτωτικά) • 16 € • 26 € • 34 € • 42 € • 52 € • 60 € 

Eισιτήρια 
210 72 82 333, megaron.gr