Οι ταινίες που έρχονται σήμερα στις αίθουσες

Οι κινηματογραφικές αφίξεις της Πέμπτης 8 Φεβρουαρίου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η νέα Σοφία Κόπολα, ένα πυγμαχικό δράμα από την A24 κι η ελληνική ταινία που βραβεύτηκε με Χρυσό Αλέξανδρο προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Priscilla

Η ζωή του βασιλιά του ροκ εντ ρολ δια χειρός Σοφία Κόπολα. Τα έργα και οι ημέρες του Elvis Presley έχουν μεταφερθεί με κάθε πιθανό τρόπο στο σινεμά, έχοντας ως πιο πρόσφατο παράδειγμα τη φρενήρη βιογραφία του Baz Luhrmann ("Elvis"). Έφτασε η ώρα, όμως, να δούμε από ένα ολοκαίνουργιο πρίσμα τον βασιλιά του ροκ εντ ρολ. Η ταινία βασίζεται στα απομνημονεύματα της Priscilla Presley, της γυναίκας που γνώρισε τον δέκα χρόνια μεγαλύτερό της Elvis σε ηλικία 14 ετών το 1959 και τον παντρεύτηκε στα 22 το 1967, προτού χωρίσουν ύστερα από μια ταραχώδη πενταετία. Οι δυο τους έζησαν μαζί την εποχή που ο Presley έβλεπε την καριέρα του να απογειώνεται, και η Κόπολα εστιάζει ακριβώς σε αυτήν την ταραχώδη περίοδο, όταν η επί σκηνής επιτυχία αναμετριόταν με τις καταχρήσεις και τις συγκρούσεις στο σπίτι. Το ρόλο της Priscilla κρατά η ταλαντούχα Κάιλι Σπένι (βραβείο ερμηνείας στην Βενετία), ενώ εκείνον του Elvis ο Jacob Elordi, διάσημος από τη συμμετοχή του στην επιτυχημένη σειρά "Euphoria". Όσο για την Κόπολα, ύστερα από την τηλεοπτικής κοπής παρένθεση του "On the Rocks", επιστρέφει στο σινεμά έξι χρόνια μετά την υποβλητική "Αποπλάνηση", φιλοδοξώντας να σερβίρει ένα τολμηρό δράμα με ποπ επικάλυψη.

Σιδερένια Γροθιά

Γνωρίστε τους "παλαιστές" Zac Efron, Jeremy Allen White και Harris Dickinson. Ο πάλαι ποτέ σταρ του "High School Musical" Ζac Efron και ο διάσημος για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στην άψογη σειρά "The Bear" Jeremy Allen White συμπρωταγωνιστούν στη "Σιδερένια Γροθιά" ενσαρκώνοντας τα αδέρφια παλαιστών Κevin και Kerry Von Erich, οι οποίοι σάρωσαν τα ρινγκ του WWE στα '80s ως το δίδυμο Texas Tornado. Το αθλητικό δράμα παραγωγής A24 φέρει την υπογραφή του εξαιρετικά ταλαντούχου σκηνοθέτη Sean Durkin ("Martha Marcy May Marlene", "Η Φωλιά"), ενώ στο καστ βρίσκουμε ακόμα τους Holt McCallany, Maura Tierney και Lily James.

Animal

Το νέο φιλμ της Σοφίας Εξάρχου που απέσπασε το Χρυσό Αλέξανδρο στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Με τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της η σκηνοθέτρια έγραψε ιστορία, καθώς έγινε μόλις η δεύτερη Ελληνίδα δημιουργός που αποσπά το μεγάλο βραβείο του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης τα τελευταία τριάντα χρόνια. Το "Animal" είχε ήδη αποσπάσει δάφνες από στο Λοκάρνο όπου έκανε παγκόσμια πρεμιέρα (βραβείο ερμηνείας για τη Δήμητρα Βλαγκοπούλου) και όλα αυτά χάρη σε ένα νατουραλιστικό δράμα που τοποθετείται στην ελληνική ύπαιθρο την τουριστική περίοδο. Στο επίκεντρο βρίσκεται μια ομάδα ανιματέρ η οποία εργάζεται σε ένα ξενοδοχείο και έχει ως αρχηγό την Κάλλια. Μια γυναίκα αποφασισμένη να ολοκληρώσει άρτια τις υποχρεώσεις της, ώσπου μια σειρά από αναπάντεχες εμπειρίες έρχονται να ανατρέψουν τις προτεραιότητές της.

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr