Βραβεία SAG 2024 | Oppenheimer, Succession και Bear στους μεγάλους νικητές της βραδιάς

Κατάφερε το Poor Things να κερδίσει σε κάποια από τις δύο κατηγορίες που ήταν υποψήφιο στα βραβεία SAG 2024;

Τα βραβεία SAG 2024 πραγματοποιήθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής (ώρα Ελλάδος) αναδεικνύοντας μεγάλο κινηματογραφικό νικητή το Oppenheimer. Η ταινία του Christopher Nolan απέσπασε το βραβείο για το καλύτερο καστ αλλά και τα Α' και Β' Ανδρικού Ρόλου για τους Cillian Murphy και Robert Downey Jr. αντίστοιχα. 

Το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου δεν κατάφερε να κερδίσει στην 30η τελετή απονομής των SAG Awards σε καμία από τις δύο υποψήφιες κατηγορίες του: Α’ Γυναικείος Ρόλος για την Emma Stone, Β’ Ανδρικός Ρόλος για τον Willem Dafoe.

Στις τηλεοπτικές σειρές ξεχώρισε το Succession του HBO που πήρε το βραβείο για το καλύτερο καστ σε δραματική σειρά και το The Bear του FX που πήρε το αντίστοιχο βραβείο για κωμική σειρά. 

Οι εκπλήξεις της βραδιάς

Η Elizabeth Debicki κέρδισε το βραβείο SAG Α' Γυναικείου Ρόλου για την εκπληκτική ενσάρκωση τις πριγκίπισσας Diana στη σειρά The Crown του Netflix. Ανεβαίνοντας, χωρίς παπούτσια, για να το παραλάβει παραδέχτηκε ότι δεν περίμενε να ακούσει το όνομά της και δεν είχε ετοιμάσει λόγο. 

Pedro Pascal κέρδισε βραβείο για την ερμηνεία του στο The Last of Us. "Είμαι λίγο μεθυσμένος" είπε παραλαμβάνοντας το βραβείο του με κάποια έκπληξη. "Πιστεύω ότι θα μπορούσα να μεθύσω".

Οι νικητές που περιμέναμε

Ο Jeremy Allen White κέρδισε για την ερμηνεία του στο The Bear για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ενώ νικήτρια αναδείχθηκε και η συμπρωταγωνίστριά του στη σειρά, Ayo Edebiri. Οι δύο ηθοποιοί σάρωσαν στις αντίστοιχες κατηγορίες και στα Emmys και στα Golden Globes. 

Επίσης, οι Steven Yeun και Ali Wong απέσπασαν βραβείο για τις ερμηνείες τους στο Beef ακριβώς όπως και στα Golden Globes και στα Emmys λίγες εβδομάδες νωρίτερα. 

Τέλος, η Lily Gladstone πρόσθεσε στη συλλογή με τα βραβεία της το SAG A' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο Killers of the Flower Moon. Έγινε η πρώτη ιθαγενής ηθοποιός που το κερδίζει γράφοντας ιστορία. "Δείχνουμε ενσυναίσθηση σε έναν κόσμο που τη χρειάζεται" είπε η πρωταγωνίστρια του Martin Scorsese. "Συνεχίστε να λέτε την αλήθεια" προέτρεψε τους συναδέλφους της. 

Η λίστα με τους νικητές στα βραβεία SAG 2024

Καλύτερο Καστ σε Ταινία: Oppenheimer

Α' Ανδρικός Ρόλος: Cillian Murphy – Oppenheimer

A' Γυναικείος Ρόλος: Lily Gladstone – Killers of the Flower Moon

Β' Ανδρικός Ρόλος: Robert Downey Jr. – Oppenheimer

Β' Γυναικείος Ρόλος: Da’Vine Joy Randolph – The Holdovers

Καλύτερο Καστ σε Δραματική Σειρά: Succession

Καλύτερο Καστ σε Κωμική Σειρά: The Bear 

Ανδρικός Ρόλος σε Δραματική Σειρά: Pedro Pascal – The Last of Us

Γυναικείος Ρόλος σε Δραματική Σειρά: Elizabeth Debicki – The Crown

Γυναικείος Ρόλος σε Κωμική Σειρά: Ayo Edebiri – The Bear

Ανδρικός Ρόλος σε Κωμική Σειρά: Jeremy Allen White – The Bear

Γυναικείος Ρόλος σε Τηλεταινία/Μίνι Σειρά: Ali Wong – Beef

Ανδρικός Ρόλος σε Τηλεταινία/Μίνι Σειρά: Steven Yeun – Beef

Καλύτερου Καστ σε Σειρά Δράσης: The Last of Us

Καλύτερου Καστ σε Ταινία Δράσης: Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One

Πηγή: madamefigaro.gr