Stepping Through Film | Ένας σινεφίλ εντοπίζει location ταινιών σε όλο τον κόσμο

Το Stepping Through Film είναι ένας τους πιο ενδιαφέροντες λογαριασμούς στο Instagram.

Ο Thomas Duke κατάφερε να μετατρέψει το προσωπικό του πάθος για τον κινηματογράφο σε δουλειά πλήρους απασχόλησης. Συνδυάζοντας μάλιστα άλλες δύο μεγάλες του αγάπες, τη φωτογραφία και τα ταξίδια. Ο νεαρός σινεφίλ από το Έσεξ άρχισε να εντοπίζει τα πραγματικά locations ταινιών και σειρών και στη συνέχεια να τα φωτογραφίζει αντιπαραθέτοντας χαρακτηριστικές σκηνές. 

Το hobby του αυτό ξεκίνησε ενώ σπούδαζε κινηματογράφο σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου.  Τις φωτογραφίες που τραβούσε τις συγκέντρωσε σε έναν λογαριασμό στο Instagram με το όνομα Stepping Through Film -έχει έναν αντίστοιχο λογαριασμό και στο Facebook.

Έκανε το πάθος του δουλειά

Σήμερα έχει περισσότερους από 470 χιλιάδες ακολούθους και αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς λογαριασμούς ανάμεσα στους ανθρώπους που αγαπούν τις ταινίες και τις σειρές. Παράλληλα, έχει προσφέρει στον Thomas Duke μια επαγγελματική ευκαιρία. Σταδιακά άρχισαν να τον καλούν να τραβήξει φωτογραφίες.  Η πρώτη φορά που αυτό συνέβη σε επαγγελματικό επίπεδο ήταν 2019. 

Οι πρώτες του φωτογραφίες ήταν από το Λονδίνο και κοντινά μέρη της Αγγλίας αλλά πλέον έχει γυρίσει τον κόσμο. 

Η πρόσκληση στα BAFTA

Μία από τις μεγάλες συγκινήσεις που του χάρισε όλη αυτή η ενασχόληση ήταν η παρουσία του στα φετινά βραβεία BAFTA. "Ξενυχτούσα κάθε χρόνο από τότε που ήμουν πέντε για να κάνω ένα δικό μου μικρό πάρτι για τα BAFTA. Έφτιαχνα μικρές λίστες χρησιμοποιώντας στυλό με γκλίτερ για να σημειώσω ποιοι πίστευα θα νικήσουν και ποιους ήθελα να νικήσουν" περιγράφει ο 25χρονος. "Ήταν ανακουφιστικό να χάνομαι στον κόσμο των ταινιών και κουβαλάω αυτό το πάθος μέχρι σήμερα που βρίσκονται στην τελετή. Ειλικρινά δεν το πιστεύω".

Στη συνέχεια ο Thomas Duke ενθάρρυνε όσους έχουν αντίστοιχα όνειρα να μην τα παρατήσουν. "Συνέχισε να κουβαλάς αυτό το πάθος σε όλα όσα κάνεις -είναι το πιο πολύτιμο πράγμα που έχουμε ως κινηματογραφόφιλοι".