Scoop | Οι τρεις γυναίκες πίσω από την ιστορική συνέντευξη του πρίγκιπα Andrew

Η αποκλειστική συνέντευξη που εξασφάλισε το BBC το 2019 αναβιώνει μέσα από το Scoop του Netflix.

"Μια τηλεοπτική ώρα μπορεί να αλλάξει τα πάντα" ακούγεται να λέει η Billie Piper στο trailer της ταινίας Scoop. Πρόκειται για τη νέα παραγωγή του Netflix που κάνει πρεμιέρα στις 5 Απριλίου και βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Συγκεκριμένα στην πολυσυζητημένη συνέντευξη που έδωσε ο πρίγκιπας Andrew το 2019 στην εκπομπή του BBC Newsnight και τη δημοσιογράφο Emily Maitlis. Κατά τη διάρκειά της ο Βρετανός πρίγκιπας αποκάλυψε τη σχέση του με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα Jeffrey Epstein. Μετά την προβολή της και το σκάνδαλο που προκλήθηκε, ο απόηχος του οποίου υπάρχει και σήμερα, αναγκάστηκε να ανακοινώσει ότι αποσύρεται από τα επίσημα καθήκοντά του. 

Τους δύο κεντρικούς ρόλους της ταινίας, του πρίγκιπα και της δημοσιογράφου, υποδύονται οι Rufus Sewell και η Gillian Anderson με όλους να μιλούν για εκπληκτική ομοιότητα των ηθοποιών με τους αληθινούς χαρακτήρες. Τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει ο βραβευμένος με BAFTA Philip Martin και το σενάριο οι Peter Moffat και Geoff Bussetil οι οποίοι βασίζονται σε ομότιτλο βιβλίο της Sam McAlister. Η υπεύθυνη καλεσμένων του BBC ήταν εκείνη που κατάφερε να εξασφαλίσει την αποκλειστική συνέντευξη για το δίκτυο.

Το Scoop εστιάζει στον κομβικό ρόλο τριών γυναικών

Τον ρόλο της σε μία από της σε μία από τις μεγαλύτερες ειδήσεις της δεκαετίας αλλά και αυτόν που είχαν ακόμη δύο γυναίκες αναδεικνύει η ταινία. Την επιτυχημένη παραγωγό υποδύεται η Billie Piper. Πολύτιμες συνεργάτιδές της ήταν η Emily Maitlis και η Esme Wren (την συντάκτρια του Newsnight υποδύεται στην ταινία η Romola Garai) που κατάφεραν να μπουν στο παλάτι του Buckingham και να φύγουν με "λαβράκι". Στην επιτυχία τους οδήγησαν οι έντονες διαπραγματεύσεις με τη γραμματέα του πρίγκιπα Andrew, Amanda Thirsk αλλά και ώρες δημοσιογραφικές έρευνας και προβών. 

Δείτε περισσότερα στο madamefigaro.gr