Scoop | Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στην πολυσυζητημένη ταινία του Netflix

Απαντάμε σε όλες τις πιθανές ερωτήσεις σχετικά με τη νέα ταινία για τον πρίγκιπα Andrew.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η πτώση του πρίγκιπα Andrew έχει τεκμηριωθεί επαρκώς τα τελευταία χρόνια, από τότε που μάθαμε για τη φιλία του με τον Jeffrey Epstein, και η νέα ταινία του Netflix, το Scoop, διεισδύει περαιτέρω στην υπόθεση.

Σε περίπτωση που σου διέφυγε με κάποιον τρόπο, ο Andrew κατηγορήθηκε όχι μόνο για το γεγονός ότι ήταν φίλος με τον Epstein, ο οποίος ήταν καταδικασμένος σωματέμπορος, αλλά και για τη σεξουαλική κακοποίηση ενός εκ των θυμάτων του Epstein, τη Virginia Roberts Giuffre. Ο ίδιος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και, το 2019, βγήκε στην εκπομπή Newsnight του BBC για να καθαρίσει το όνομά του. Αυτό όμως δεν πήγε όπως το είχε προγραμματίσει.

Η πραγματική συνέντευξη

Η 50λεπτη συνομιλία έγινε αμέσως viral, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη δυσπιστία του κοινού απέναντί του. Ο Andrew αμέσως μετά έχασε τους βασιλικούς τίτλους του. Το Netflix δραματοποίησε την ιστορία πίσω από εκείνη τη συζήτηση.

Η νέα ταινία αφηγείται την ιστορία των δημοσιογράφων του Newsnight που εξασφάλισαν τη συνέντευξη και έφεραν στο φως τις καταγγελίες εναντίον του Andrew για σεξουαλική κακοποίηση.

Το βρετανικό Esquire είχε την ευκαιρία να μιλήσει με την παραγωγό του BBC, Sam McAlister (την οποία υποδύεται η Billie Piper στην ταινία Scoop), και να εξακριβώσει διάφορες λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση, αλλά και το ποια μέρη του Scoop είναι αλήθεια και ποια μυθοπλασία.

Για παράδειγμα, ένα σημαντικό κομμάτι της ταινίας είναι η σχέση της McAlister με την προσωπική βοηθό του Andrew, την Amanda Thirsk, μια σχέση που απεικονίστηκε με ρεαλιστικό τρόπο, σύμφωνα με τη McAlister. 

"Η γνώμη μου γι' αυτήν είναι ότι είναι μια εξαιρετικά έξυπνη, ικανή, λαμπρή, σκληρά εργαζόμενη, ανθεκτική γυναίκα που πίστευε πραγματικά στο αφεντικό της και που δούλεψε τόσο σκληρά για να του δώσει την ευκαιρία να συνεργαστεί μαζί μου. Είμαι πολύ χαρούμενη που [στην ταινία] δεν είχαμε μια 'μικρότερη' εκδοχή της, κατά την οποία απεικονίζεται είτε ανόητη, είτε ανίκανη", είπε η παραγωγός.

Πόσο καιρό ο πρίγκιπας Andrew ήταν φίλος με τον Jeffrey Epstein;

Το χρονοδιάγραμμα της φιλίας του Andrew και του Epstein είναι προς συζήτηση, αλλά πιθανότατα ξεκίνησε τη δεκαετία του '90. Το 2011, ο πρώην προσωπικός γραμματέας του Andrew, Alastair London, έγραψε μια επιστολή στους Times του Λονδίνου, στην οποία υποδήλωνε ότι ο Andrew και ο Epstein γνωρίστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του '90. Ο Andrew ισχυρίζεται ότι αυτή που τον σύστησε στον Epstein ήταν η πρώην κοπέλα του (που έγινε συνεργάτης του, στη συνέχεια), Ghislaine Maxwell, το 1999.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο Newsnight, ο Andrew υποστήριξε ότι ο ίδιος και ο Epstein "δεν ήταν τόσο κοντά". Τα στοιχεία αποδεικνύουν το αντίθετο. Η παρουσία του Andrew σε κάποια από τα ιδιωτικά δείπνα, πάρτι και εκδηλώσεις του Epstein είναι τεκμηριωμένη. Επίσης, φέρεται να έμεινε στα σπίτια του Epstein στη Νέα Υόρκη, στο Palm Beach και στις Παρθένες Νήσους. Το 2000, ο Andrew διοργάνωσε ένα πάρτι γενεθλίων για τη Maxwell στο Sandringham House (μία από τις ιδιωτικές κατοικίες της βασίλισσας Ελισάβετ), και τον επόμενο χρόνο, ο Andrew απεικονίστηκε με τον Epstein σε ένα γιοτ. Οι Times του Λονδίνου ανέφεραν ότι ο Epstein είχε πληρώσει για αυτές τις διακοπές.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr