Eat Chic | Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το φαγητό "στο χέρι" έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες.

Δε θα ήταν υπερβολικό να πούμε πως οι διαχρονικές αρχές του street food είναι λίγο δύσκολο να αλλάξουν, ό,τι κι αν συμβεί. Το φαγητό του δρόμου το σωστό, το χεράτο (κυρίως), οφείλει να είναι γρήγορο, προσιτό οικονομικό ή έστω value for money και ένοχα απολαυστικό. Σίγουρα, οικουμενικά νόστιμο και εύκολα κατανοητό. 

Οκ; Προχωράμε. Στην Αθήνα, παρότι για δεκαετίες είχε συνδεθεί με πολύ συγκεκριμένες επιλογές, δείχνει να διανύει τα τελευταία χρόνια περίοδο παρατεταμένης φόρμας, με μπόλικες αξιόλογες προτάσεις να προκύπτουν και να παίζουν μπάλα σχεδόν σε κάθε γαστρονομικό του τερέν. 

Συγκεντρώσαμε κάποια από τα πιο πρόσφατα και ενδιαφέροντα κόνσεπτ. Και ένα που έρχεται, με βραβευμένη υπογραφή.

'Hurry Up'

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου, στο Κουκάκι. Επενδύει σε σοβαρό και φροντισμένο fusion φαγητό του δρόμου, με μπόλικη χειροποίητη παρασκευή και πολλά ελληνικά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς.

Eat Chic | Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Δοκιμάστε οπωσδήποτε πληθωρικά νόστιμο open sandwich με strip loin που ψήνεται άψογα με σπιτική μαγιονέζα μαύρου σκόρδου, τσάτνεϊ κρεμμυδιού και καρότου, χειροποίητες πίκλες, συν ωμό Αρσενικό Νάξου τριμμένο, ρίγανη και ελαιόλαδο, σε μία μπαγκέτα από ξινό προζύμι - custom παραγγελία από μικρό φούρνο της πόλης. Αν θέλετε πάστα, παίρνετε γκιόζα, στιμαρισμένη στην εντέλεια και τηγανητή μόνο στο κάτω μέρος της γκιόζα με γλυκιά κολοκύθα, Αμαρέτο, παλαιωμένο αρσενικό Νάξου και μία εθιστική honey miso σος ή φρέσκο μπουκατίνι με γαρίδα και σάλτσα μπέικον.

'Talking Breads'

Talking Breads

Το πιο "ανήσυχο" από τα "παιδιά" του ομίλου S One Hospitality πραγματοποίησε πριν λίγο καιρό το ντεμπούτο του στον Χολαργό, μεταφέροντας εκεί το παλμαρέ των γευστικών επιτυχιών του, όπως το "Tika" και "Satay Sandwich", τα "Pizza Rolls" και το "Mafia Burger". Σε ένα περιβάλλον μητροπολιτικής αισθητικής που θυμίζει υπόγειο σταθμό μετρό και με νεοϋορκέζικα diner καθίσματα, o ιθύνων νους του 'Talking Breads', chef Χρήστος Τάχιας, αποδεικνύει και εδώ ότι στα θέματα της καλής γεύσης δε χωράνε ψευτοδιλήμματα.

Συνεχίστε την ανάγνωση στο athinorama.gr