Eat Chic | 39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της καλοκαιρινής Ελλάδας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μόνο λίγα δεν είναι τα καινούρια μαντάτα από τα ελληνικά νησιά και τους άλλους προορισμούς της χώρας όσον αφορά τα εστιατορικά projects που ήδη έχουν ξεκινήσει να στρώνουν τα τραπέζια τους, εν όψει της σεζόν. Νέα εστιατόρια, νέες συνεργασίες, νέα κόνσεπτ στη θερινή Ελλάδα, λοιπόν.

Σαντορίνη καυτή σαν λάβα

Στον ρυθμό των διεθνών μετακλήσεων που ξεκίνησε δειλά πέρσι φαίνεται πως συντονίζεται και φέτος το Νησί του Ηφαιστείου. Έτσι, το αδερφό brand των Zuma ονόματι "Roka" έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, καταλαμβάνοντας το εστιατόριο του "Cavo Tagoo" για να παρουσιάσει τις χαρακτηριστικές ιαπωνικές σπεσιαλιτέ του που θα έχουν ως επιπλέον ατού τη μαγική θέα στο Ημεροβίγλι. Ο Λουκάς Κατρής, ιδιοκτήτης του "Idol" στα Φηρά, ανοίγει μια νέα ταβέρνα στα σκαλιά που οδηγούν στην Καλντέρα και την ονομάζει "Σαντορινιά".

Το μενού επιμελείται και εδώ ο Παναγιώτης Γιακαλής με παραδοσιακά μαγειρευτά και μεζέδες, βασισμένο  σε κυκλαδίτικες συνταγές και έμφαση σε ποιοτικά τοπικά υλικά. Ως ορεκτική μπουκιά σας δίνουμε τη σαλάτα με ντοματίνια, παστό μπακαλιάρο ξελουριστό, χλωρό τυρί και σαντορινιές καρδαμύδες, τα σκορδομακάρονα και τη μανέστρα με ορτύκια κοκκινιστά.

Ο Μιχάλης Μάρθας αναλαμβάνει την επιμέλεια στο εστιατόριο του οινοποιείου "Anhydrous", επίσης στα Φηρά, όπου θα παρουσιάσει ένα δημιουργικό μενού με focus στα ελληνικά βότανα και τις τοπικές πρώτες ύλες, σε αρμονία με τις ετικέτες του κτήματος και resident chef τον Χριστόδουλο Χριστοδούλου. "Adami" λέγεται το εστιατόριο του ανακαινισμένου ξενοδοχείου "Canaves Ena" στην Οία και ο Τάσος Στεφάτος παρουσιάζει εδώ μια παραδοσιακή αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα που θα την μαγειρεύει η πρώτη Ελληνίδα MasterChef Μαργαρίτα Νικολαΐδη. "Καθαρός" θα λέγεται το εστιατόριο που ανοίγει ο όμιλος Andronis Hotels στην ομώνυμη παραλία κάτω από την Οία. Ελληνικού προσανατολισμού προβλέπεται η κουζίνα, με ψάρια, κοπές κρεάτων και σεφ τον Σπύρο Μελανίτη.

Συνεχίστε την ανάγνωση στο athinorama.gr