Εθνική Λυρική Σκηνή | Η σεζόν 2024/25 έρχεται με νέο πρόγραμμα και ανανεωμένες φιλοδοξίες

Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου μετά την πανδημία, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιώργος Κουμεντάκης αποτίμησε το άνοιγμα εξωστρέφειας του πολιτισμικού φορέα και μας ξενάγησε στις φιλοδοξίες του "Υπερβαίνοντας Τα Όρια", έχοντας στο πλάι του τον πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, κ. Ανδρέα Δρακόπουλο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μπαίνοντας στην αίθουσα "Σταύρος Νιάρχος" της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, δεν κατευθυνθήκαμε στα γνώριμα καθίσματα, αλλά βαδίσαμε –όχι δίχως έκπληξη προς τη σκηνή. Εκεί περίμεναν οι καρέκλες μας, έχοντας "θέα" στις 1.400 θέσεις του χώρου και στο επιβλητικό τους κόκκινο, με δυο μωβ πολυθρόνες ακριβώς απέναντί μας, στις οποίες έκατσαν οι οικοδεσπότες: ο καλλιτεχνικός διεθυντής του οργανισμού, κ. Γιώργος Κουμεντάκης, και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, κ. Ανδρέας Δρακόπουλος

Λίγο μετά, μάθαμε γιατί αποφάσισαν να μας τοποθετήσουν εκεί: ήταν η πρώτη συνέντευξη Τύπου που έδινε ο πολιτισμικός φορέας μετά την πανδημία, για την ανακοίνωση ενός νέου προγράμματος με τίτλο "Υπερβαίνοντας Τα Όρια". Οπότε ήταν ευκαιρία να αντιστραφούν για λίγο οι παγιωμένοι ρόλοι και να "δούμε" κι εμείς τα πράγματα όπως τα κοιτάζουν οι καλλιτέχνες, ξεπερνώντας, έτσι, τα δικά μας όρια. 

Επρόκειτο για έξυπνη σκέψη, που παρείχε ωραία εκκίνηση στον Γιώργο Κουμεντάκη, ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στην αναγκαστική απουσία της Λίνας Μενδώνη λόγω προγραμματισμένης συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου –το Υπουργείο Πολιτισμού εκπροσώπησε ο υφυπουργός Ιάσων Φωτήλας– έστρεψε την προσοχή μας στην οθόνη, ώστε να παρακολουθήσουμε το βίντεο του εξωστρεφούς ανοίγματος του οργανισμού. Ένα πραγματικά πετυχημένο πόνημα παράθεσης πολλών και διαφορετικών ιδεών, που καταλήγει εύστοχα στην ατάκα "Ωραία, θα πάμε με όλα", την οποία όντως πραγμάτωσε η Εθνική Λυρική Σκηνή, υλοποιώντας τη σχετική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την πενταετία 2019 με 2023, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Συνεχίστε την ανάγνωση στο athinorama.gr