
Θα μπορούσα να κοιτάω με τις ώρες τη θέα που αντίκρισα πριν από μερικές ημέρες. Η Αθήνα έχει τα δικά της ατού, τα οποία απολαμβάνονται καλύτερα όταν τα παρατηρείς αφενός από ψηλά και αφετέρου από το κατάλληλο σημείο. Σε απλή απόδοση, όταν χάνεσαι στη μυσταγωγική ομορφιά της Ακρόπολης και του Ηρωδείου από το πλήρως ανανεωμένο Acropolis Secret Bar Restaurant του ξενοδοχείου Divani Palace Acropolis και του Λυκαβηττού από το JuJu Summer Bar Restaurant του Divani Caravel Hotel.
Acropolis Secret | Ένα ταξίδι στη Μεσόγειο με την Ακρόπολη στο... πιάτο
Η αλήθεια είναι ότι στην Αθήνα μπορείς να θαυμάσεις αυτό το μοναδικό φως που εκπέμπει ο Ιερός Βράχος του Παρθενώνα από πολλές διευθύνσεις. Από τον τελευταίο όροφο του Divani Palace Acropolis, όμως, αποκτά διαφορετική σαγήνη. Η οπτική σου δεν αποσπάται. Είναι απρόσκοπτη. Και το περιβάλλον του Acropolis Secret Bar Restaurant ίσως από τα λίγα εστιατορικά που σε κάνουν να αισθάνεσαι ηρεμία και ελευθερία.

Μία γαλήνη, η οποία φωλιάζει στο νέο του πρόσωπο – πλήρως ανασχεδιασμένο και ανακατασκευασμένο, με την ανανέωση να αντανακλάται ακόμη και στο λογότυπο του. Μία αλλαγή που ταιριάζει αριστοτεχνικά με το μίνιμαλ design, τους γήινους τόνους, τις ρουστίκ λεπτομέρειες, τους φυσικούς τόνους, το μάρμαρο και τα περιμετρικά φυτά που συγκροτούν τη ευφυή του αρχιτεκτονική ταυτότητα. Κάπως έτσι, η θέα προς την Ακρόπολη, τον λόφο του Φιλοπάππου και το Ηρώδειο θυμίζει ταξιδιάρικο carte postal, το οποίο, όμως, μπορείς σχεδόν να αγγίξεις νοητά.
Ένα ταξίδι απολαυστικό για όλες τις αισθήσεις με τη γεύση να μην μένει παραπονεμένη. Άλλωστε, τα ξενοδοχεία του ομίλου Διβάνη φημίζονται για το καλό τους φαγητό και τις δημιουργικές προτάσεις. Με την κουζίνα να κινείται σε σύγχρονα μεσογειακά μονοπάτια, το μενού του Acropolis Secret σερβίρεται (κι αυτό) ανανεωμένο με φρέσκες ιδέες και κλασικές επιλογές προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις του σήμερα, διατηρώντας αναλλοίωτη την ουσία τους.

Από τα ορεκτικά, η τυρόπιτα κανταΐφι με το εθιστικό τυρένιο σώμα και το ισορροπημένο chutney τομάτας και γλυκό καρότο, το τραγανό καλαμάρι σχάρας με πέστο σχοινόπρασο και καβουρδισμένο κουκουνάρι και ο τόνος σε μορφή tataki ξεχωρίζουν για τη φρεσκάδα και την μπριγάδα τους, όσο η ελληνική σαλάτα με τοματίνια και κρουτόν χωριάτικο φύλλο φέρνει τη γεύση από τα αγαπημένο μας νησί στο πιάτο. Εξαιρετική και η σαλάτα με το πράσινο σπανάκι.
Συνεχίστε την ανάγνωση στο madamefigaro.gr