"Τα bitters είναι εξαιρετικά για το συκώτι σου, το τζιν είναι κακό για σένα. Ισορροπούν τέλεια το ένα το άλλο" έλεγε ο Orson Welles καθώς γύριζε μία ταινία στη Ρώμη, πίσω στο 1947. Δεν είναι παρά μία ακόμη διάσημη ρήση που αφορά το Negroni.
Βλέπεις, το γλυκόπικρο κοκτέιλ υπήρξε πάντα μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές στις μπάρες του μάταιου τούτου κόσμου, ήδη από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του, πιθανότατα -όπως υποστηρίζει η πιο δημοφιλής θεωρία- ένα μεσημέρι του 1919, στο Caffe Casoni της Φλωρεντίας. Ήταν τότε που ο περιβόητος πια κόμης Camilo Negroni ζήτησε από τον bartender Fosco Scarselli να ενισχύσει το αγαπημένο του κοκτέιλ –το Americano– αντικαθιστώντας τη σόδα με τζιν.
Ο Scarselli πρόσθεσε και μία φέτα πορτοκαλιού σαν γαρνιτούρα -αντί για το συνηθισμένο lemon twist- και, κάπως έτσι, γεννήθηκε το Negroni. Μία φήμη θέλει τους πελάτες του Cafe Casoni να ζητάνε "ένα ποτό σαν εκείνο του κόμη Negroni" με αποτέλεσμα να καθιερωθεί το όνομα για το συγκεκριμένο cocktail. Για τους μη έχοντες γνώση, οφείλουμε να τονίσουμε ότι το απολαυστικό απεριτίφ στην κλασική, διαχρονική εκδοχή του αποτελείται από ίσα μέρη gin, Campari και γλυκού βερμούτ.
Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr