Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας | Τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης μάς περιμένουν με σπέσιαλ τιμές

Μήπως είναι η ώρα για μια επίσκεψη στο γαστροπαράδεισο της Σαντορίνης;

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το πιο συναρπαστικό γαστρονομικό event της χρονιάς, οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, έχει ήδη βάλει φωτιά στα τηγάνια του: Από 12 Σεπτεμβρίου έως και 9 Οκτωβρίου, οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς στρώνουν τραπέζι σε περισσότερα από 100 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες ανά την επικράτεια, που ανοίγουν τη σάλα τους για μια γαστρονομική εξτραβακγκάντσα απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, με πρωταγωνιστές τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν φέτος με Χρυσό Σκούφο, Top Notch ή/και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, με ειδικά μενού σε ακόμη πιο ειδικές τιμές!

Ιδανική αφορμή, δηλαδή, για στοχευμένα ταξίδια με οδηγό τη νοστιμιά, σε μερικούς από τους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς της χώρας, ώστε να συνδυάσουμε την off season μαγεία τους. Και από πού αλλού θα ξεκινούσαμε, αν όχι από το νησί – ορισμό του γαστρονομικού προορισμού της Ελλάδας; Φύγαμε, λοιπόν, για μια βόλτα στην προχωρημένη γαστρονομική σκηνή της Σαντορίνης.

Alali / 1 Χρυσός Σκούφος

Με ένα πανοραμικό κάδρο που περιλαμβάνει την Οία, τα Φηρά, τη Θηρασία και τη Νέα Καμμένη για θέα της, η ρομαντική βεράντα πλάι στην πισίνα του ξενοδοχείου Astarte Suites μεταμορφώνεται σε εστιατόριο αξιώσεων χάρη στην ιδιοσυγκρασιακή κουζίνα του βραβευμένου executive chef Άνταμ Κοντοβά, που μιξάρει προσωπικά αγαπημένα με διεθνή φαβορί, σε ένα πρωτότυπα κοσμοπολίτικο fusion . Οι πρωτότυποι, ερεθιστικοί συνδυασμοί του υλοποιούνται από τον ταλαντούχο headchef Γιώργο Μπερκάκη, ενώ το γευστικό ταξίδι ολοκληρώνουν οι αστεράτες δημιουργίες του pastry chef Σπύρου Πεδιαδιτάκη.

Μενού - €75

Amuse Bouche (Ωμό ψάρι ημέρας, κάσιους, τσίλι, φρούτα) • Gyozas από φάβα με γαρίδες, μύδια, φασόλια σόγιας, ντάσι • Ψάρι ημέρας, γλάσο BBQ, ταραμάς, σελινόριζα • Αρνί στο φούρνο, παλαιωμένη γραβιέρα Ίου, χόρτα, φιστίκια Αιγίνης • Pre dessert •Κλήμα Σαντορίνης, μαύρη σοκολάτα, Βινσάντο, γλυκάνισος

Botrini’s Santorini / 1 Χρυσός Σκούφος

Από τις πιο κομψές βεράντες της Οίας, με μοναδική θέα στην Καλντέρα, ιδιαίτερη αισθητική και fine dining κουζίνα. Ο Έκτορας Μποτρίνι εντυπωσιάζει ακόμα μία φορά με το επώνυμο σαντορινιό του εστιατόριο, παρουσιάζοντας πιάτα με ιδιαίτερη φινέτσα, πρωτοτυπία σύλληψης, τολμηρούς γευστικούς συνδυασμούς και δημιουργικότητα που χτυπάει κόκκινο. Chef de cuisine ο Άρης Ρούσσης που μαγειρεύει με ακρίβεια και δεξιότητα. Πολύ καλή λίστα κρασιών, ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και εξαιρετικό σέρβις.

Μενού - €120

Macaron άγριων μανιταριών (φουντούκι, νότες five spices) • Θαλασσινή αύρα (tartlet ρεβιθιού με crème fresh, αχνιστά όστρακα και αρακά) • Ξιφίας με τον τρόπο των ψαράδων της Elba (καρπάτσιο ξιφία, κερκυραϊκή νερατζοσαλάτα) • Gastro Esperanto (Τάρτα κολοκύθι σε φύλλο ελαιολάδου, με κρέμα καρίκι και τρούφα) • Synchronicity (αρνάκι γάλακτος, μελιτζάνα, ντοματίνια, γιαούρτι) • Mimosa 1962 – 2024 (λεμόνι, χαμομήλι, Grand Marnier) • Strawberry Fields (ιβίσκος, τοματάκι Σαντορίνης, αμύγδαλο) • Mignardises

Elements / 1 Χρυσός Σκούφος

Στο υποβλητικό περιβάλλον του ξενοδοχείου "Canaves Epitome" ο βραβευμένος σεφ Τάσος Στεφάτος εμπνέεται από τα τέσσερα στοιχεία της φύσης και δημιουργεί πρωτότυπες γεύσεις υψηλού επιπέδου. Τα μενού γευσιγνωσίας εξελίσσονται στο τραπέζι σαν μικρά θεατρικά δρώμενα με σωστή κλιμάκωση, όπου το οικείο και το απλό συναντούν το σοφιστικέ και το εξεζητημένο εκφράζοντας την καλλιτεχνική φλέβα του δημιουργού τους.

Μενού - €100

Amuse Bouche • Τομάτα (σταφύλι, εστραγκόν, citrus kosho) • Χτένια ξηράς ωρίμανσης (λάχανο, μαύρο σκόρδο, σος αυγοτάραχου) • Ψωμί και Βούτυρο • "Σοφιγάδο" - Γράμμα απ’ το Ιόνιο (χοιρινό μάγουλο, κρεμμύδι, καμένη κρέμα) • Pre Dessert • Γαλατόπιτα (υφές από γάλα, παγωτό βανίλια – θυμάρι)

Fly Away / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Με πρώτο ορεκτικό τη σαγηνευτική θέα στην Καλντέρα και το ηλιοβασίλεμα πίσω απ’ την Οία, το εστιατόριο του εντυπωσιακού "West East Suites" συνδυάζει ένα από τα πιο ρομαντικά sunsets του νησιού, με σφιχτό και συγκροτημένο μενού, όπου οι σαφείς ελληνικές αναφορές του σεφ Στράτου Χαϊταρίδη εκφράζονται με τρόπο δημιουργικό και τεχνική υψηλού επιπέδου, σε πιάτα ευρηματικά, αλλά ταυτόχρονα τόσο οικεία, όσο το φρυγανισμένο ψωμί με ελαιόλαδο σε "δάκρυα" ζάχαρης, που σερβίρει ως καλωσόρισμα.

Μενού - €120

Amuse-Bouche • Παπαρδέλα γεμιστή: Σπανάκι, φέτα, πράσινο σπαράγγι, κρόκος παστού αυγού, crispy τραχανάς, παλαιωμένη γραβιέρα Κρήτης • Μπαρμπούνι: σαβόρο, με κρούστα δενδρολίβανο, ξύδι Xérès, σκόρδο, σταφίδες, κουκουνάρι • Χτένια: Φασολάδα με ζαμπόν savoy, μαγιονέζα από καπνισμένα χτένια, sponge μαύρο σουσάμι • Αρνί: Τερίνα και καρέ αρνιού, κρέμα καμένου πράσου, demi-glace λαχανικών • Μπακαλιάρος: Κρέμα μπρόκολο με μετσοβόνε, puff rice, σάλτσα beurre blanc με χαβιάρι, λάδι γαρίδας • Σοκολάτα - Porcini – Καραμέλα: Florentine, Valrhona, αλμυρή καραμέλα, Kellog’s crumble

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr

if (Model.enableStoryia) { }