Το πιο συναρπαστικό γαστρονομικό event της χρονιάς, οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, έχει ήδη βάλει φωτιά στα τηγάνια του: Από 12 Σεπτεμβρίου έως και 9 Οκτωβρίου, οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς στρώνουν τραπέζι σε περισσότερα από 100 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες ανά την επικράτεια, που ανοίγουν τη σάλα τους για μια γαστρονομική εξτραβακγκάντσα απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, με πρωταγωνιστές τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν φέτος με Χρυσό Σκούφο, Top Notch ή/και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, με ειδικά μενού σε ακόμη πιο ειδικές τιμές!
Χαράς ευαγγέλια για όλους τους... προσκυνητές της αθηναϊκής haute cuisine, αφού οι ναοί του fine dining στην πόλη μάς υποδέχονται σε εξαιρετικό value for money πλαίσιο, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε την πρώτη γραμμή της γαστρονομίας, με εκπληκτικά, ειδικά σχεδιασμένα μενού. Ελάτε να πάρουμε γεύση!
Botrini's Athens / 2 Χρυσοί Σκούφοι
Το αθηναϊκό εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι στο Χαλάνδρι εντυπωσιάζει περισσσότερο από ποτέ. Αναμειγνύει σε σοφές δόσεις την απόλαυση των γεύσεων με το συναίσθημα, την θεατρικότητα του service με την ζεστή φιλοξενία, την αισθητική με την δημιουργικότητα. Οι αέρινες και ταυτόχρονα στιβαρές γεύσεις, τα άψογα τεχνικά πιάτα, οι έξυπνοι και ευφάνταστοι συνδυασμοί υλικών, η εξαιρετική λίστα κρασιών, μελετημένη σωστά σε εύρος και βάθος, το πολύ καλό και με γνώση service και ταυτόχρονα η συγκινητική "απλότητα” - χωρίς καμία έπαρση – με την οποία συμβαίνουν όλα, αναδεικνύουν την ψυχή, την κουλτούρα και το πάθος ενός δυνατού διδύμου: του chef patron Έκτορα Μποτρίνι και του head chef Νίκου Μπίλη.
Μενού - €85
Μακαρόν άγριων μανιταριών • Καπνιστό χέλι με φάβα • Ρέγκα, Ταξίδι Γύρω από το Χρόνο • Παλαμίδα al Verde: παλαμίδα, κρίταμο, αγγούρι, φιστίκι • Gastro Esperanto: κολοκύθι, καρίκι Τήνου • Τσιγαρέλι, Γη και Θάλασσα: σαλιγκάρια, σουπιά, πατάτα, μάραθος • Κόκορας Ρουαγιάλ: βιολογικό κοκοράκι, μορχέλες, τρομπέτες • Τσουρέκι - Κεράσια – Σαλέπι • Aμύγδαλο • Μωσαϊκό
CTC / 1 Χρυσός Σκούφος
Μετρ των πειραματισμών, της τολμηρής προσέγγισης της γαστρονομίας και της κομψότητας των γεύσεων, ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης εντυπωσιάζει ακόμα μία φορά. Το στοιχείο της έκπληξης παραμένει κομβικό, καθώς δεν γνωρίζεις εκ των προτέρων τους σταθμούς του "ταξιδιού" σου, το οποίο ξεδιπλώνεται στην κομψή σάλα του εστιατορίου με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και το φιλικό σέρβις.
Μενού - €80
Φάβα "Χταπόδι” / Καβούρι – Elderflower / Χαρούπι-Ταραμάς • Καπνιστό Λαβράκι / Kiwi – στρείδια – Chili • Ψωμί & βούτυρο: Χειροποίητο brioche με δεντρολίβανο, mousseline βουτύρου με καμένο βούτυρο • Καλαμπόκι: Αρωματισμένο με αστακό / τρούφα / περγαμόντο • Καλαμάρι Pesto: Ταλιατέλες από καλαμάρι με τομάτα, βασιλικό και σάλτσα βουτύρου •Χόρτα, κολοκύθι, ντομάτα, λάδι από φρυγανισμένο ψωμί και αυγολέμονο ντομάτας • Αρνί με υφές μελιτζάνας και λάδι κάρβουνο • Σούπα από κόκκινο σίσο με sorbet από παντζάρι και lime • Tarte Tatin: Μήλο, μπαχαρικά, passion ruit, φουντούκι, espresso
Συνεχίστε την ανάγνωση στο athinorama.gr