Eat Chic | Τρία γαστρονομικά και lifestyle guests για κάθε γούστο σε αγαπημένες διευθύνσεις της πόλης

Το Sunday Brunch γίνεται γλυκό, τα νότια αποκτούν ελληνική γεύση και η Αθηναϊκή Ριβιέρα αέρα Βαρκελώνης.

Το ότι οι γαστρονομικές συναντήσεις έχουν πάντα ενδιαφέρον είναι κάτι που πολλές φορές έχουμε επισημάνει και ίσως περισσότερες διαπιστώσει διά ζώσης. Είναι αυτό το αναγεννητικό πάντρεμα γεύσεων, γαστρονομικών πολιτισμών, αισθήσεων και διευθύνσεων το στοιχείο που αναβαθμίζει τη γαστριμαργική μας εμπειρία. Στα ατού, το γεγονός ότι κάθε καλεσμένος έχει κάτι καινούριο να προσθέσει σε αυτό που ονομάζουμε γεύση.

Ο Αντώνης Σελέκος φέρνει εορταστική μαγεία στο Athénée 

Τα εορταστικά του ετοιμάζεται να φορέσει το Sunday Brunch, ο κυριακάτικος θεσμός που κάθε εβδομάδα φέρνει στο Athénée κορυφαίους pastry chef και γλυκές δημιουργίες, από τις 10 Νοεμβρίου. Ο Αντώνης Σελέκος, ο pastry chef που έμαθε σε όλη την Αθήνα την ιταλική συνήθεια του panettone, προσγειώνεται στο κοσμοπολίτικο lobby της downtown διεύθυνσης για να γλυκάνει την πιο χαλαρή ημέρα της εβδομάδας και να μας βάλει σε γιορτινό κλίμα.

Eat Chic | Τρία γαστρονομικά και lifestyle guests για κάθε γούστο σε αγαπημένες διευθύνσεις της πόλης

Από τις 12:00 μέχρι τις 17:00, ο ταλαντούχος κύριος Σελέκος μετουσιώνει την πολύχρονη πορεία του σε κουζίνες υψηλών απαιτήσεων όπως το δύο φορές βραβευμένο με αστέρι Michelin, Funky Gourmet εντός του Athénée και ο επόμενος μήνας αποκτά τη γεύση του signature panettone και των ανάλαφρων γλυκών του. Έως και την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, με εξαίρεση την 17η του Νοέμβρη. 

Ο Μιχάλης Χάσικος προσγειώνεται στο Ark

Σιγά σιγά, τα "Ημερολόγια των σεφ" μετατρέπονται σε έναν γαστρονομικό θεσμό που ενώνει όλη την Ελλάδα σε πιάτα φτιαγμένα με δημιουργικότητα και αγνές – ελληνικές – πρώτες ύλες. Μία ολιστική εμπειρία εγχώριας γεύσης και εκμάθησης νέων συνταγών από σεφ που μεγαλουργούν σε διαφορετικά σημεία του χάρτη. Αυτή την Πέμπτη (7 Νοεμβρίου), ο Γιάννης Μπαξεβάνης υποδέχεται στην κουζίνα του θεματοφύλακα της κρητικής γαστρονομίας Μιχάλη Χάσικο, από το εστιατόριο "Hasika – Η Ελλάδα σε μπουκιές" στο Ρέθυμνο.

chef

Τη βραδιά στο Ark, οι δύο σεφ, μαζί με την ταλαντούχα ομάδα του Γιάννη Μπαξεβάνη – τον Αντώνη Ζερίδη, τον Διονύση Ζαχαρόπουλο, την Κωνσταντίνα Γκίνη και τον Τάσο Ζησόπουλο – θα δημιουργήσουν ένα μενού που θα αποτελείται από μεζέδες, με έμφαση φυσικά στην ντόπια κρητική κουζίνα. Όλα τα πιάτα θα βασίζονται αποκλειστικά σε ελληνικά προϊόντα, κυρίως μικρών παραγωγών, φιλοσοφία που και οι δύο σεφ και τα εστιατόρια υποστηρίζουν σταθερά όλα τα χρόνια της γαστρονομικής πορείας τους. 

Club Dining με αέρα Βαρκελώνης στο Bungalow 7 

Κάθε Πέμπτη, το Bungalow 7, το spot με τη μυσταγωγική διάθεση και αύρα, υποδέχεται διεθνή bar στο club dining καταφύγιό του. Αυτή την Πέμπτη, ο θεσμός συνεχίζεται με το μπαρ Two Schmucks από την ιστορική γειτονιά της Βαρκελώνης El Raval. Το διάσημο Two Schmucks, που πριν λίγα χρόνια φιγουράρισε ανάμεσα στα The World’s 50 Best Bars, χαρακτηρίζεται από τις punk επιρροές του και την γοητευτική του προκλητικότητα που ξεχειλίζει σε κάθε γωνιά του. Παρά την φαινομενική του "αναίδεια”, διακρίνεται για την φιλοξενία του και την χαλαρή του ατμόσφαιρα, χαρακτηριστικά που ταιριάζουν απόλυτα με το Bungalow 7.

bungalow 7

Οι δυο εκλεκτοί καλεσμένοι της εβδομάδας, Γιώργος Κομνηνάκης, και Αντώνης Τζανόπουλος, φέρνουν μαζί τους τις τεχνικές και την δημιουργική τους προσέγγιση στα cocktails – πάντα βασισμένα σε εξαιρετικά συστατικά. Εκτός από την παρουσία τους στο μπαρ, έχουν παράλληλα δημιουργήσει την Raval Fighters (RF), μια εταιρεία που στόχο έχει να φέρει στον χώρο της φιλοξενίας την αυθεντική, διαφορετική προσέγγιση του 5* Dive Bar, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον καλεσμένο. 

Διαβάστε Επίσης