To διεθνές περιοδικό γεύσης Chef’s Pencil δημοσίευσε πρόσφατα ένα πολύ ενδιαφέρον report με τις πιο exclusive dining εμπειρίες στον κόσμο - και ως εκ τούτου, με μερικά από τα πιο ακριβά μενού γευσιγνωσίας. Το εν λόγω Μέσο, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2009 και πολύ συχνά διεξάγει αντίστοιχες έρευνες, έβαλε στο μικροσκόπιο αρκετά εστιατόρια που φέρουν αστέρι Michelin για το έτος που διανύουμε, με διάθεση σύγκρισης και μέτρο γι' αυτό τα φθινοπωρινά και χειμερινά μενού τους, ώστε να καταλήξει στα 10 ακριβότερα.
Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το Ginza Kitafuku στο Τόκιο, που μεταξύ άλλων σερβίρει το περιβόητο, εποχιακό πιάτο με καβούρι Αρκτικής (Echizen Crab Kiwami - με τον βασιλιά των καβουριών), λευκή τρούφα και premium χαβιάρι, εντός ενός μενού στην προνομιακή (μπορεί και όχι) τιμή των 300.000 Γιεν, δηλαδή στα €1853,40.
Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ένα ακόμη εστιατόριο από την Ασία, το Ultraviolet by Paul Pairet στη Σανγκάη της Κίνας και στην τρίτη το νεοϋορκέζικο Caviar Russe, με τα μενού τους να χρεώνονται στα €1.169 και €926 αντίστοιχα. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν τα Masa (Νέα Υόρκη, τιμή μενού €902) και Azabu Kadowaki (Τόκιο, τιμή μενού €888).
Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr