Eat Chic | 4 ενδιαφέροντα γαστρονομικά ραντεβού σε αγαπημένα εστιατόρια της πόλης

Τέσσερις συμπράξεις με καλό κρασί, μαγειρική ευφυία και δημιουργική ευρεσιτεχνία κλείνουν το μάτι στα επόμενα in the city βράδια μας.

Όσο οι ημέρες περνούν, τόσο με περισσότερες γαστρονομικές συμπράξεις γεμίζει η food agenda του μήνα με την επόμενη Παρασκευή (31 Ιανουαρίου) να σηματοδοτεί τη μετάβαση από τις γαστριμαργικές συμπράξεις του πρώτου μήνα του έτους σε εκείνες του επόμενου – όμως, για αυτές θα μιλήσουμε σε επόμενο θέμα. Ας επικεντρωθούμε στο τώρα. Και σε όσα αγαπημένες εστιατορικές διευθύνσεις της πρωτεύουσας σιγομαγειρεύουν τις επόμενες ημέρες. 

Eat Chic | 4 ενδιαφέροντα γαστρονομικά ραντεβού σε αγαπημένα εστιατόρια της πόλης

4 Hands διάθεση στο Makris Athens

Το εστιατόριο, το οποίο κατέκτησε τον περασμένο Δεκέμβριο το πρώτο του αστέρι Michelin – η μοναδική προσθήκη στην υψηλού επιπέδου κόκκινη λίστα του Οδηγού – υποδέχεται το νέο έτος με εκλεκτούς καλεσμένους και μία σειρά από 4 Hands dinners ιδανικά για τους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας. Η αρχή πραγματοποιείται την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου με τον Λούκα Μίλλερ, έναν σεφ που ξεχωρίζει για την αδυναμία του στην ελληνική γαστρονομία να συναντά τον Chef Patron του πρώτου εστιατορίου της Domes Resorts στην Αθήνα, Πέτρο Δήμα σε ένα μενού που αποθεώνει την ελληνική παράδοση και ριζώνει στις εξαιρετικές πρώτες ύλες της φάρμας του Makris εκεί στην αρχαία Κόρινθο. 

vibo

Δύο βραδιές στον Πειραιά με το κτήμα Στροφιλιά

Ήταν πριν από λίγους μήνες, όταν το Vibo, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του στη Γλυφάδα το 2020, απέκτησε το δικό του αδερφάκι στον Πειραιά. Στο ισόγειο του φιλόξενου Athenarum Portus Life & Style Hotel, μία ανάσα από τον Πύργο Πειραιά, το Vibo συνθέτει το δικό του παιχνίδι γεύσης, αισθήσεων και chic εστιατορικής εμπειρίας. Αυτή την εβδομάδα, συμπράττει δις (Τετάρτη 22 και Πέμπτη 23 Ιανουαρίου) με το Κτήμα Στροφιλιά σε δύο βραδιές οινογνωσίας μοναδικών κρασιών ανάμεσα σε ποικιλίες Cabernet Franc και Σαββατιανού με wine pairing διάθεση και οινο-γαστρονομική ιδιοσυγκρασία.

σπονδή

Οινικό ραντεβού στη Σπονδή

Αποθεώνοντας το terroir της Βουργουνδίας, ο οίκος Philippe Bouchard φέρνει τα εμβληματικά του κρασιά εντός του εστιατορίου που από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του πήγε τους όρους fine dining και drinking ένα βήμα παραπέρα: τη Σπονδή. Για τη σημαντική βραδιά που θα λάβει χώρα στις 28 Ιανουαρίου, ο σεφ Arnaud Bignon έχει ετοιμάσει ένα ειδικό – πάντα εκλεπτυσμένο – μενού με στόχο να ενώσει την υφή, την ποικιλία, την αίσθηση της γεύσης με εκείνη του θεϊκού κρασιού. Εννέα πιάτα για εννέα εμβληματικά κρασιά με την καραβίδα, την πεσκανδρίτσα, την πάπια να είναι εκείνα που κλείνουν θελκτικά το μάτι στους επισκέπτες της βραδιάς.

ark glyfadas

Για Symbosio στο Ark

Ο Απόστολος Αλτάνης και το Alfredo's Grand Dining ανοίγουν πανιά και από τη Θεσσαλονίκη προσγειώνονται στο Ark των Νοτίων για μία βραδιά με πλούσια γεύση, ambience βορείου Ελλάδος και παραθαλάσσια εσάνς. Χριστόψαρο βουτύρου με σάλτσα μυδιού, κανελόνια με μοσχαρίσια μάγουλα και σος κέδρου, νιόκι κατσικίσιου τυριού με σάλτσα σαμπάνιας με χαβιάρι, ροτόλο καβουριού με αυγοτάραχο κι αβοκάντο συνθέτουν ένα value for money μενού, το οποίο θα ξεδιπλώσει τον χαρακτήρα του στις 31 Ιανουαρίου.