Eat Chic | 5 ενδιαφέροντα νέα από τον γαστρονομικό χάρτη της πόλης

Γαστρονομικές συμπράξεις, νέα μενού και αλλαγές σε μία εστιατορική σκηνή που υποδέχεται το 2025 ανανεωμένη.

Η έλευση της νέας χρονιάς με τις εξελίξεις στον γαστρονομικό τομέα να παρουσιάζονται ή να υλοποιούνται ουσιαστικά κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα. Από γαστρονομικές συμπράξεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, νέα μενού που ξεδιπλώνουν τον χαρακτήρα τους, αλλαγές και αφίξεις σε έναν τομέα που πλέον αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ζωής μας.

Eat Chic | 5 ενδιαφέροντα νέα από τον γαστρονομικό χάρτη της πόλης

Ο Δημήτρης Χρονόπουλος φέρει sweet ambience στο Athénée

Φημισμένο για την κοσμοπολίτικη αύρα του – μία ενέργεια που εκπέμπει κάθε στιγμή της ημέρας, το Athénée Athens παρουσιάζει τον δεύτερο κύκλο του κλασικού του Sunday Brunch με τον Δημήτρη Χρονόπουλο να παραλαμβάνει τη σκυτάλη από τον Αλέξανδρο Κόνιαρη. Για τέσσερις Κυριακές, όσες ακριβώς έχει και ο μήνας στο ημερολογιακό του τερέν, ο pastry chef, με θητεία σε σημαντικά ξενοδοχεία της χώρας, βαθειά αγάπη για το αντικείμενό του και καινοτόμο σκέψη, ετοιμάζεται να μας παρασύρει στο δικό του γλυκό μικρο-σύμπαν με τις δημιουργίες του να αφήνουν το αποτύπωμά τους στην πιο ήρεμη ημέρα της εβδομάδας.
Βουκουρεστίου 9, Αθήνα

Μανημανη

Η καρδιά της Μάνης χτυπά ανανεωμένη στο σπίτι της

Πιστό στον σεβασμό, με τον οποίο αντιμετωπίζει εδώ και είκοσι χρόνια, τη γεύση της Λακωνικής Μάνης και της Ελλάδας γενικότερα, το ΜΑΝΗΜΑΝΗ κάνει το επόμενο βήμα στη δημιουργική του σκέψη. Συνοδοιπόρος σε αυτό το ταξίδι γεύσεων, αρωμάτων, μνήμης ο σεφ Ανέστης Ποιμενίδης. Στην καρδιά αυτής της επετείου, ο σεφ ενός εστιατορίου το οποίο οι άνθρωποι του αγαπούν και φροντίζουν, ο ταλαντούχος με την ομάδα του εισάγει ένα νέο, ανανεωμένο μενού το οποίο υπόσχεται να ταξιδέψει τους δοκιμαστές του σε γευστικά μονοπάτια γεμάτα αρωματική νοσταλγία και αυθεντικές ιστορίες από τη Μάνη και την Ελλάδα. Με έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα, τα οικογενειακά τραπέζια και τις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, το νέο μενού ξυπνά μνήμες σε μια διαρκή επαφή με την ελληνική παράδοση, συνυφαίνοντας σύγχρονες προτάσεις με τις κλασικές επιλογές που έχουν αναδείξει το ΜΑΝΗΜΑΝΗ σε μία από τις εστιατορικές σταθερές της πρωτεύουσας.
Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη Ακρόπολη

mercato

Η brunch ιεροτελεστία του Mercato επιστρέφει

Το μεγαλοπρεπές Pranzo Della Domenica – που ενσαρκώνει την καρδιά και την ψυχή ενός ιταλικού brunch– επέστρεψε στο Mercato του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, υπό την επιμέλεια της επικεφαλής σεφ Μάγκυ Ταμπακάκη, και της έμπειρης ομάδας της. Διαθέσιμο σε δύο χρονικές περιόδους κάθε Σάββατο και Κυριακή –13:00 έως 15:00 και 15:30 έως 17:30– το brunch του Mercato διαθέτει έναν τεράστιο διαδραστικό ιταλικό μπουφέ με εντυπωσιακά food stations και ανεβαστική μουσική. Αν και δύσκολο να ορίσει κανείς αξιομνημόνευτες γευστικές στιγμές, τα διάσημα λαζάνια εκατό στρώσεων που αποτελούνται από στρώσεις φρεσκοφτιαγμένων ζυμαρικών, πλούσιο μπολονέζ ραγού, κρεμώδη σάλτσα μπεσαμέλ και πλούσια μοτσαρέλα με ψιλοτριμμένη παρμεζάνα Reggiano και ελαιόλαδο συγκαταλέγονται σίγουρα σε αυτά.
Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη

nolan

Η 2.0 εκδοχή του Nolan

Η νέα μετά-Κοντιζά εποχή του δημοφιλούς Nolan έχει αρχίσει να παρουσιάζεται εδώ και μερικές εβδομάδες. Χωρίς να αποχωρίζεται ή να προσθέτει αρκετό νερό στις αρχές, το Nolan συνεχίζει να βαδίζει στο ειλικρινά δικά του sui – generis μονοπάτι με τον σπουδαίο Μιχάλη Νουρλόγλου να αναλαμβάνει χρέη executive chef και να συμβάλλει από το δικό του σημαντικό πόσο σε αυτή την συν-εξέλιξη που το Nolan επιθυμεί. Πιάτα-εκρήξεις γεύσης, απρόσμενοι συνδυασμοί, ισορροπία επιρροών από τη μεσογειακή αλλά και τη διεθνή κουζίνα, πειραματισμοί, οικειότητα, καινοτομία, είναι όλα τα στοιχεία που θα ανακαλύψουμε στα νέα πιάτα, τα οποία υπόσχονται να μας κάνουν να ερωτευτούμε το εστιατόριο ξανά από την αρχή. 
Βουλής 31-33, Αθήνα

rawbata

Το πρώτο χειμερινό μενού του Rawbata Athens είναι γεγονός 

Ήταν το περασμένο καλοκαίρι (2024), όταν ο Πολυχρόνης Δαμαλάς – γνωστός και αγαπητός στο γαστρονομικό σύμπαν της Μυκόνου – αποφάσισε να αποκτήσει το δικό του εστιατορικό παιδί εντός του λεκανοπεδίου Αττικής. Κι εγένετο, Rawbata Athens. Αξιοποιώντας τις σπουδές του στο Culinary Institute of America και την εμπειρία του στη Νέα Υόρκη, ο πάντα ανήσυχος σεφ παρουσιάζει αυτή τη στιγμή το πρώτο χειμερινό μενού της (κατα)δικής του διεύθυνσης στους Αμπελόκηπους. Στα πιάτα του, η κλασική ελληνική κουζίνα επιδέχεται ορισμένων μοντέρνων twists, με την εποχικότητα των υλικών και τη farm to table νοοτροπία να κυριαρχεί σε κάθε επιλογή. Μαγειρική στα κάρβουνα, ωμά για ιδανική γευστική αφετηρία, λαχανικά επιλογής συνθέτουν ένα μετρημένο μενού, το οποίο ξεδιπλώνεται σε έναν φιλικό και φιλόξενο χώρο. 
Λακωνίας 33, Αμπελόκηποι