Η άγρια γοητεία των αληθινών ιστοριών στον χώρο του βιβλίου

Το "Τσέρνομπιλ: Ένα χρονικό του μέλλοντος" και άλλες λογοτεχνικές περιπέτειες, βασισμένες σε πραγματικά γεγονότα, για να διαβάζεις τα weekends του φθινοπώρου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

"Η πραγματικότητα πάντοτε με τραβούσε σαν μαγνήτης, με τυραννούσε και με υπνώτιζε και ήθελα να την απαθανατίσω στο χαρτί" έχει πει χαρακτηριστικά η Svetlana Alexievich, συγγραφέας του "Τσέρνομπιλ: Ένα χρονικό του μέλλοντος" (εκδ. Πατάκη), υπενθυμίζοντας ότι η πραγματική ζωή ξεπερνά και την πιο άγρια φαντασία. Η 71χρονη Λευκορωσίδα τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 2015, πέρασε σχετικά απαρατήρητη τότε, παρότι θεωρήθηκε η πρώτη δημοσιογράφος που κατάφερε κάτι τέτοιο, για να δικαιωθεί απόλυτα μερικούς μήνες πριν, όταν η ομώνυμη σειρά του HBO έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ δημοφιλίας και θετικών κριτικών.

Από τον Γιώργο Ρομπόλα

Η εντατική έρευνα με κίνδυνο της ίδιας της της ζωής στις ρημαγμένες από ραδιενέργεια περιοχές της Ουκρανίας δημιούργησε μια πολυφωνική διήγηση γεμάτη απεγνωσμένες φωνές, που αποτελεί κτήμα εσαεί για τον τρόπο που η ανθρώπινη δραστηριότητα μπορεί να καταστρέψει τον πλανήτη και να κοστίσει τη ζωή σε εκατομμύρια ψυχές.

Η συνέχεια στο esquire.com.gr