Ταξίδι με τρένο | Το Bernina Express σας ταξιδεύει στις μαγευτικές Άλπεις

Η υπέροχη διαδρομή ξεκινάει από την ελβετική πόλη Chur και καταλήγει στο Tirano της Ιταλίας.

Φανταστείτε να βρίσκεστε στην πρώτη σειρά με θέα τις Ελβετικές Άλπεις. Το Bernina Express, το τρένο που συνδέει την ελβετική πόλη Chur με το Tirano της Ιταλία, προσφέρει ακριβώς αυτό. Από την πρώτη μέρα λειτουργίας του το 1910, το τρένο ακολουθεί μια υπέροχη διαδρομή μέσα από τις Άλπεις σε ένα μαγευτικό σκηνικό γνωστό ως Rhaetian Railway.

Το Bernina δεν θυμίζει τα κλασικά high-speed τρένα που πηγαίνουν τους επιβάτες από τον έναν σταθμό στον άλλον. Αντιθέτως, το Bernina Express είναι γνωστό για τους καναπέδες και τα μεγάλα παράθυρα που προσφέρουν πανοραμική θέα στις ελβετικές Άλπεις. Το ταξίδι διάρκειας 4 ωρών διασχίζει πάνω από 196 γέφυρες, συμπεριλαμβανομένης και της οδογέφυρας Landwasser - ένα εκπληκτικό κομμάτι της διαδρομής - και περνάει μέσα από 55 σήραγγες. 

Κατασκευασμένη μεταξύ 1908 και 1910, η γραμμή Bernina λειτούργησε ανεξάρτητα μέχρι τη δεκαετία του '40 όταν αποκτήθηκε από τον σιδηροδρομικό σταθμό Rheetian. Καταχωρημένος πλέον ως  τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, ο σιδηροδρομικός σταθμός Rheetian περιλαμβάνει τόσο τη γραμμή Bernina όσο και τη γραμμή Albula που συνδέει την πόλη Thusis με το ελβετικό θέρετρο St. Moritz.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η γραμμή Albula-Bernina ξεχωρίζει για τα όμορφα τοπία της και είναι επίσης η πρώτη σιδηροδρομική γραμμή στον κόσμο που θα φωτογραφηθεί και θα τεθεί στο Google Street View. Το Bernina Express λειτουργεί ως σύνδεσμος μεταξύ Βόρειας και Νότιας Ευρώπης, ενώνοντας διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς. Πάνω από όλα όμως γεμίζει με όμορφα τοπία τα μάτια των ταξιδιωτών. 

Φωτογραφία: eurail.com