5 κορυφαίοι ρόλοι του Al Pacino

Από τον Σημαδεμένο στο Serpico, ας ετοιμαζόμαστε για το Irishman.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Δαιμονικό χαμόγελο, μάτια που πετούν φλόγες, θρυλικές ερμηνείες, trademark κινήσεις και οι πιο χαρακτηριστικές εκρήξεις στην σύγχρονη ιστορία του αμερικανικού σινεμά. Η αυθόρμητη αντίδραση στο άκουσμα του Al Pacino δεν είναι τίποτα άλλο από μία βαθιά υπόκλιση. Είναι άλλωστε εκείνος ο ηθοποιός που μας έχει κρατήσει περισσότερο καρφωμένους στη μεγάλη οθόνη από οποιονδήποτε άλλο· η σχέση μας με το σινεμά θα ήταν αρκετά χειρότερη χωρίς τον Al.

Τώρα βρίσκεται στη δύση της καριέρας του, δεν φαίνεται όμως ακόμη διατεθειμένος να πει την τελευταία του λέξη. Αντίθετα, μετά από δεκαετίες βρήκε την καταλληλότερη αφορμή για να ενώσει τις δυνάμεις του με ένα άλλο ιερό τέρας του αμερικανικού κινηματογράφου: Στο The Irishman του Martin Scorsese ο Pacino θα συναντήσει (ξανά) τον Robert De Niro.

Ακούγεται οξύμωρο, χρειάστηκαν όμως πολλές υποψηφιότητες μέχρι ο Pacino, τελικά, να αποχωρίσει από τα Όσκαρ του 1993 κουβαλώντας ένα χρυσό αγαλματάκι. Ποιοι ρόλοι όμως είναι εκείνοι που ξεχώρισαν στην τεράστια καριέρα του 79χρονου ηθοποιού; Μετά από πολύ σκέψη και μεγάλη δυσκολία στην επιλογή καταλήξαμε σε πέντε θρυλικούς χαρακτήρες που οι θεατές δεν μπόρεσαν να σβήσουν ποτέ από τη μνήμη τους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο esquire.com.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ