Sunday Roast στο Vezené | Τα μεσημέρια της Κυριακής έχουν νοσταλγική διάθεση και τις πιο ιδιαίτερες κοπές

Τραπέζια "σχεδόν σαν της μαμάς" από τον chef Άρη Βεζενέ

Φανταστείτε ένα πλουσιοπάροχο κυριακάτικο τραπέζι βγαλμένο από τις πιο όμορφες οικογενειακές στιγμές, αλλά με αρκετές δόσεις βρετανικών και αμερικανικών roasts. Κάθε Κυριακή, ο chef Άρης Βεζενές ανοίγει το εστιατόριό του από το μεσημέρι και σας προσκαλεί σε μια γιορτή γεύσεων.

Sunday Roast στο Vezené | Τα μεσημέρια της Κυριακής έχουν νοσταλγική διάθεση και τις πιο ιδιαίτερες κοπές

Η ιδέα πίσω από τα Sunday Roast στο Vezené είναι απλή: η αναβίωση του φαγητού της μαμάς και της οικογενειακής θαλπωρής. Μόνο που επειδή "κανένα φαγητό δεν μπορεί να είναι το ίδιο καλό σαν της μαμάς" όπως λέει ο chef, φρόντισε να του δώσει το δικό του twist, πάντα μέσα από την ταυτότητα του Vezené. Πρωταγωνιστές στο μενού, λοιπόν, τα μακράς ωρίμανσης κρέατα, μαγειρεμένα με τις πρωτόγονες, απλές τεχνικές του ξυλόφουρνου, της κατσαρόλας, της σούβλας και της θράκας. Εκτός από κρασί, το φαγητό συνοδεύεται από τα κυριακάτικα cocktail της ομάδας του Birdman Japanese Pub+Grill, με after hangover εκτελέσεις σε Bloody Mary, Mimosa και Martini.

vezene
vezene

Το "ψητό στο φούρνο" της μαμάς συναντά την κουλτούρα των βρετανικών και αμερικανικών roasts, ενώ τιμάται επίσης ο Fergus Henderson με πιάτα όπως το μεδούλι και τα γλυκάδια. Έμφαση δίνεται σε ένδοξες κοπές όπως Cote De Boeuf, Delmonico  και Tomahawk, ενώ μαγειρεύονται αργά οι πληθωρικές ράτσες όπως Dexter, Wagyu, Belted Galloway. Πίτες στον ξυλόφουρνο, με ηπειρώτικο φύλλο, πολλαπλές εκδοχές της πατάτας και μια "Amatriciana” al dente συμπληρώνουν τον κατάλογο. 

Κρατήσεις: 2107232002, Online: www.vezene.gr