Eat Chic | Στη νέα briocherie που άνοιξε στο Ψυχικό

Ο Γάλλος chef Jean-Charles Metayer άνοιξε την πρώτη briocherie στην Αθήνα.

Το άρωμα της φρεσκοψημένης ζύμης σας οδηγεί σχεδόν με κλειστά μάτια στη briocherie που άνοιξε στην οδό Σολωμού στο Ψυχικό. Ανεβαίνοντας τα σκαλιά, βρίσκεστε στο Brio, ένα μοντέρνο κατάστημα όπου λαχταριστά μπριός φιγουράρουν στις βιτρίνες και στο βάθος οι chefs "κάνουν τα μαγικά" τους, πίσω από τη γυάλινη πρόσοψη της κουζίνας.

Eat Chic | Στη νέα briocherie που άνοιξε στο Ψυχικό
O chef και ιδιοκτήτης του Brio Jean-Charles Metayer

Σε αυτόν το μίνιμαλ χώρο, όπου πρωταγωνιστεί το λευκό χρώμα και τα γήινα στοιχεία, δίνοντας έτσι μια αίσθηση ηρεμίας, οι αλμυρές και γλυκές δημιουργίες λειτουργούν σαν εκθέματα προς τέρψη του ματιού. Πίσω από την ιδέα του Brio, συναντάμε τον Jean-Charles Metayer, τον Γάλλο chef που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς η θητεία του περιλαμβάνει σημαντικές συνεργασίες - από το "Peninsula All-Suite Hotel" στην Ελούντα και το "Premiere" στο Athenaeum Intercontinental μέχρι τα εστιατόρια του "Grischa Hotel" στο Davos της Ελβετίας.

brio

Η πρώτη briocherie της Αθήνας στοχεύει μόνο σε ένα υλικό, το ψωμί μπριός. Αυτά τα αφράτα ψωμάκια γαλλικής προέλευσης, τα οποία παρασκευάζονται τέλεια με γλυκιά ή αλμυρή γέμιση, φουρνίζονται καθημερινά στο Brio και σας συστήνουν συνήθειες και παραδόσεις απ' όλο τον κόσμο.  Μπριός με σοκολάτα και κράνμπερις, με ζαχαρένιες πέρλες ή σοκολάτα (το εθιστικό briossant που απολαμβάνετε μόνο εδώ), με κανέλα και σταφίδες, μόνο με σοκολάτα ή κλασικό τσουρέκι είναι μερικές από τις πολλές γλυκές εκδοχές - που διατίθενται και σε μεγαλύτερο μέγεθος για το σπίτι.

Brio

Στο μενού με τα αλμυρά θα βρείτε επιλογές με κρέας, θαλασσινά αλλά και αμιγώς χορτοφαγικές:  Μπριός σάντουιτς με καβούρι, σπαράγγι και μαγιονέζα κάρι, με prosciutto, pesto μους τυριού και πιπεριές Φλωρίνης, με βραστό αυγό, σπανάκι και μανιτάρια και Μπριός burger με τυρί roquefort ντομάτα, μαρούλι και Βrio sauce ξεχωρίζουν, ενώ δε λείπουν και οι σαλάτες μέσα σε ψωμί μπριός. 

brio

Οι γευστικές εκπλήξεις αλλάζουν ανάλογα με την εποχή και τον μήνα, όμως η ποιότητα και οι άριστες πρώτες ύλες αποτελούν σταθερή αξία στο Brio. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στον καφέ, ο οποίος είναι 100% arabica από τη Βραζιλία και εισάγεται αποκλειστικά για τη briocherie. Για τον καφέ σας μπορείτε να επιλέξετε γάλα ρυζιού, αμυγδάλου, καρύδας, σόγια ή χωρίς λακτόζη.

brio

Στο Brio θα βρείτε επίσης, ροφήματα τσαγιού τα οποία μπορείτε να συνδυάσετε με μέλια τα οποία παράγονται μόνο για το κατάστημα (αντιοξειδωτικό ερείκι από την Ικαρία και την Άνδρο, θυμαρίσιο μέλι, βελανιδιάς από Πήλιο και μέλι βαμβακιού από την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας). Τέλος σερβίρονται και Brio Superdrinks για όσους χρειάζονται κάτι δυναμωτικό, όπως το Energy με αποξηραμένα κομμάτια μπανάνας, κανέλα, αμύγδαλα και μέλι και το Protein με βρώμη, φυστικοβούτυρο, αποξηραμένα βερίκοκα και βανίλια.

brio

Brio, Σολωμού 9, Ν. Ψυχικό. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 08:00-20:00, Σάββατο 10:00-19:00, Κυριακή 10:00-18:00.