Η συνταγή δύο υλικών για pasta του Jamie Oliver είναι ό,τι χρειάζεστε

Και δεν απαιτείται επαγγελματικός εξοπλισμός.

Ο Jamie Oliver επέστρεψε με μία εκπομπή μαγειρικής που φαντάζει ιδιαίτερα χρήσιμη όσο εφαρμόζουμε το self-isolation. Καθώς οι περισσότεροι από εμάς μαγειρεύουμε στα σπίτια μας, αποστολή του διάσημου chef είναι να βεβαιωθεί ότι κάνουμε την καλύτερη δυνατή χρήση των τροφίμων που υπάρχουν στα ντουλάπια της κουζίνας και του ψυγείου μας. Δείχνει επίσης, πώς να φτιάχνουμε εύκολα ζυμαρικά και ψωμί.

Οι συνταγές με δύο υλικά του Jamie είναι ό,τι χρειάζεστε αυτή την περίοδο και δεν απαιτούν επαγγελματικό εξοπλισμό. Αν δεν έχετε ξαναφτιάξει pasta μόνες σας, η συνταγή του Oliver αποτελεί μια καλή αρχή για να ξεκινήσετε. Όπως λέει και ο ίδιος "δεν χρειάζεστε μηχανή για ζυμαρικά, αρκεί ένας πλάστης για ώρα ανάγκης".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσης, τα δύο συστατικά των ζυμαρικών υπάρχουν σπίτι σας, καθώς είναι απλά αλεύρι και λίγο νερό - και είναι έτοιμα να υποδεχτούν τη σάλτσα σε 15 λεπτά. 

Η εύκολη συνταγή για pasta από τον Jamie Oliver

Θα χρειαστείτε 2 μεγάλες χούφτες αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο ακόμα για πασπάλισμα.

  • Ρίχνετε το αλεύρι σε ένα μπολ, στη συνέχεια ανακατεύετε σταδιακά με αρκετό νερό για να γίνει μια μπάλα ζύμης (αν είναι κολλώδης, προσθέστε λίγο επιπλέον αλεύρι).
  • Ζυμώνετε για μερικά λεπτά.
  • Σε μια επιφάνεια πασπαλισμένη με αλεύρι, χρησιμοποιήστε έναν πλάστη για να ξεδιπλώσετε τα ζυμαρικά σε πάχος περίπου 2 mm.
  • Πασπαλίστε με το αλεύρι, χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόβετε λωρίδες με ½ cm πάχος και στη συνέχεια διαχωρίστε το με τα χέρια σας.
  • Μαγειρέψτε σε αλατισμένο νερό που βράζει για 2 λεπτά, στη συνέχεια στραγγίστε και ρίξτε τα στη σάλτσα της αρεσκείας σας.