Ελεύθερη πρόσβαση σε έργα των Rembrandt, Delacroix και Cézanne δίνει η Paris Musées

100 χιλιάδες έργα τέχνης σπουδαίων καλλιτεχνών στη διάθεσή σας.

Αριστουργήματα σπουδαίων καλλιτεχνών όπως ο Rembrandt, ο Gustave Courbet, ο Eugène Delacroix και ο Anthony van Dyck, αλλά και λιγότερο γνωστών ονομάτων, βρίσκονται τώρα στη διάθεσή σας και μπορείτε να τα απολαύσετε ψηφιακά, καθώς η Paris Musées δίνει ελεύθερη πρόσβαση σε 100 χιλιάδες έργα τέχνης. Η Paris Musées είναι η ένωση των παρισινών μουσείων, που επιβλέπει 14 δημοτικά μουσεία στη γαλλική πρωτεύουσα, μεταξύ των οποίων τα Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris, Petit Palais και Catacombes de Paris. 

Ελεύθερη πρόσβαση σε έργα των Rembrandt, Delacroix και Cézanne δίνει η Paris Musées
Paul Cézanne, "Portrait d’Ambroise Vollard” (1899), oil on canvas, from the collection of Petit Palais, Paris (CC0 Paris Musées / Musée des Beaux-Arts de la Ville de Paris, Petit Palais)

Οι χρήστες μπορούν να "κατεβάσουν" έναν φάκελο ο οποίος περιέχει μια φωτογραφία του έργου σε υψηλή ανάλυση (300 DPI), ένα ντοκουμέντο με πληροφορίες, έναν οδηγό για την καλύτερη χρήση καθώς επίσης και οδηγίες για την αναφορά των πηγών της φωτογραφίας. Προσβάσιμο στο κοινό είναι και το γοητευτικό πορτρέτο του Γάλλου εμπόρου τέχνης Ambroise Vollard, δια χειρός Paul Cézanne το 1899. Παρά τον χρόνο που πέρασε στο έργο, ο Cézanne δεν δήλωσε ποτέ ότι το τελείωσε, όμως η δουλειά του φέρει τα σημάδια της υπογραφής του μέσα από τα χρώματα και τις φωτεινές επισημάνσεις σε όλη την έκτασή του.

Αν και η εμπειρία του να παρατηρεί κανείς ένα έργο από κοντά θα υπερτερεί ακόμα και της καλύτερης αναπαραγωγής, η δυνατότητα λήψης ενός έργου τέχνης από το portal του Paris Musées, επιτρέπει σε όσους δεν μπορούν να επισκεφτούν το Petit Palais - όπου βρίσκονται  οι μοναδικοί πίνακες του Cézanne -  να γνωρίσουν την εξαιρετική δουλειά του σπουδαίου καλλιτέχνξη.

"Με τη διάθεση αυτών των δεδομένων, εγγυόμαστε ότι κάθε χρήστης έχει ελεύθερη πρόσβαση στα ψηφιακά μας αρχεία και ότι μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, χωρίς τεχνικούς, νομικούς ή οικονομικούς περιορισμούς, είτε για εμπορική χρήση είτε όχι" αναφέρει το δελτίο τύπου της Paris Musées.