Η comfort κουζίνα του Άνετον επανασυστήνεται στο κέντρο της Αθήνας

Μια νέα εποχή για το εστιατόριο σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες γειτονιές της πόλης.

Μετά από σχεδόν 14 χρόνια στα βόρεια προάστια, το Άνετον γύρισε σελίδα μετακομίζοντας στο κέντρο της Αθήνας, στη Ναυάρχου Νικοδήμου. Πιστό στη laid back διάθεσή του, το εστιατόριο που ξεχώρισε για τη δημιουργική και ταυτόχρονα comfort κουζίνα του, αναδεικνύεται σε έναν πιο εξωστρεφή προορισμό τόσο για lunch break όσο και για βραδινές εξόδους (δίνοντας πλέον μεγαλύτερη σημασία στα cocktails).

Η comfort κουζίνα του Άνετον επανασυστήνεται στο κέντρο της Αθήνας

Μετά την επέλαση της έθνικ κουζίνας, ο γαστρονομικός χάρτης έχει αναδιαμορφωθεί στη εν λόγω γειτονιά του Συντάγματος και η πρόσφατη άφιξη του Άνετον επιβεβαιώνει πώς διανύουμε μια νέα εποχή. Στην καινούργια του διεύθυνση, το εστιατόριο του Δημήτρη Φωτόπουλου - γνωστός για τη minimal και posh αισθητική του - επιμένει στο να δημιουργεί μια οικεία και ζεστή ατμόσφαιρα με πολυτελείς πινελιές.

Ανετον

Την ίδια φιλοσοφία συναντά κανείς και στο φαγητό, μέσα από τα διαφορετικά μενού (Lunch & Dinner) που δημιούργησε ο Executive Chef  Βασίλης Ζώης. Εκλεκτά υλικά δένουν αρμονικά μεταξύ τους μέσα από τις άριστες τεχνικές αλλά και την αγάπη του chef να αναδεικνύει τις πρώτες ύλες χωρίς να τις "κουράζει".  Μπρουσκέτα  με ψητή μοσχαρίσια γλώσσα και φύτρες τουρσί σε σμέουρα, σκορπίνα και όστρακα ποσέ σε λεμονάτη κακαβιά με μουστάρδα και λαχανικά, τάρτα με κολοκύθα, καπνιστό μπέικον, μους από βασιλομανίταρα και κατσικίσιο τυρί και χειροποίητες παπαρδέλες με ραγού κατσίκι, άγρια μανιτάρια και γραβιερομυζήθρα είναι μερικά από τα πιάτα που ξεχωρίζουν από τα μενού. 

Ανετον

Ευχάριστη έκπληξη είναι οι χορτοφαγικές επιλογές που ξεφεύγουν από τα τετριμμένα, όπως η λαχανοσαλάτα με σελινόριζα, ρέβα, καρότο, ξινόμηλα και πικάντικη σος μαγιονέζα με μυρώνια και τα ψητά φθινοπωρινά λαχανικά με άγριο ρύζι, ρεβίθια, κρουτόν φέτας και βινεγκρέτ γιαούρτι. 

Το Άνετον δίνει μεγάλη έμφαση στην κατηγορία ποτό, προσφέροντας έναν άκρως ενημερωμένο κατάλογο με ετικέτες κρασιών, μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες και cocktails. Στα Signature Cocktails του εστιατορίου, αναζητήστε το κομψό The Ginger με Rye whiskey, gingerbread syrup και lemon twist, το The Athenian Negroni αλλά και την εκδοχή Aneton Bloody Mary για το κοκτέιλ που παραδοσιακά συνοδεύει το brunch. 

Info: Άνετον, Ναυάρχου Νικοδήμου 3, Αθήνα, Τηλ.:  21 0806 6700