Η Natasja Sadi δημιουργεί τα πιο εντυπωσιακά μπουκέτα λουλουδιών

Η Ολλανδή σχεδιάστρια μόδας άφησε την πρώτη της δουλειά για να ασχοληθεί με τη ζαχαροπλαστική και τη διακόσμηση των cakes.

Οι δημιουργίες της θυμίζουν τα φλαμανδικά αριστουργήματα του 18ου αιώνα, μόνο που η Natasja Sadi δεν ζωγραφίζει αλλά συνθέτει μόνη της τα λουλούδια στον νεροχύτη και τα φωτογραφίζει στον πάγκο της κουζίνας της. Ο εκπληκτικός λογαριασμός της στο Instagram @cakeatelieramsterdam ξεχειλίζει με φωτογραφίες από τις πλούσια ανθοδέσμες που δημιουργεί κάθε εβδομάδα αφού επισκέπτεται την αγορά λουλουδιών που βρίσκεται στο κανάλι, κοντά στο σπίτι της, στο Άμστερνταμ.

Προτού ασχοληθεί με τη δημιουργία floral θησαυρών από ζάχαρη, η Sadi σχεδίαζε νυφικά φορέματα για 20 χρόνια. Μόλις μετά τη γέννηση του γιου της, Jan (που είναι τώρα 10) αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα και να δει πού θα την οδηγούσε. "Δεν είχα ιδέα πού πήγαινα", λέει η ίδια στο The Cut, "Αλλά ήξερα ότι ήθελα να εξερευνήσω τι θα μπορούσα να κάνω με τη ζάχαρη. Είχα πάντα αυτά τα τεράστια μπουκέτα στο στούντιο και στο σπίτι μου, και είχα την περιέργεια να δω αν θα μπορούσα να αντιγράψω το λουλούδι και να το βάλω σε ένα κέικ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Sadi αντλεί έμπνευση από τα φρέσκα λουλούδια για να δημιουργήσει τη γλυκιά και βρώσιμη εκδοχή τους στην κουζίνα της. Κάθε πέταλο λουλουδιών είναι φτιαγμένο με το χέρι και κάποια χρειάζονται ακόμα και μια ολόκληρη μέρα για να φτιαχτούν. Η πρώην σχεδιάστρια μόδας και νυν ζαχαροπλάστης και διακοσμήτρια άρχισε να φωτογραφίζει τις floral δημιουργίες μόλις τα τελευταία τρία χρόνια. "Δεν ήξερα ότι θα γινόταν αυτό που είναι σήμερα" εξομολογείται. "Τα περισσότερα από τα λουλούδια είναι βρώσιμα, τεχνικά, αλλά προορίζονται πραγματικά για διακόσμηση - και για να τα απολαύσετε ακόμη και μετά το γάμο ή τη δεξίωση" προσθέτει.

Photo: @cakeatelieramsterdam